« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PROCES DIGITALIZACIJE

HRT će biti službeni centar za obuku u regiji

Edukacijski centar HRT-a bit će prvi službeni centar za obuku u regiji koji treba pomoći uspostavljanju učinkovitije komunikacije među javnim radiotelevizijama

(zagreb.hr)
Više o

HRT

,

uvjeti poslovanja

Na prvoj panbalkanskoj konferenciji javnih radiotelevizija, održanoj u Ohridu od 22. do 25. travnja, osnovan je zajednički odbor za obrazovanje sa zadaćom da, u skladu sa zahtjevima svih članica, sudjeluje u planiranju i provedbi procesa digitalizacije javnih radio-televizija, a obrazovni program koordinirat će Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Predstavnici svih javnih radiotelevizija okupljenih na konferenciji, kojoj je domaćin bila Makedonska radiotelevizija, usuglasili su se da će stvoriti tehničke preduvjete za rad radiotelevizijskih ekipa iz drugih zemlja regije za vrijeme boravka u zemlji domaćinu.

Izražena je i spremnost za razmjenu već gotovih programa i arhive, a predstavnici javnih radiotelevizija dali su pristanak da će dijeliti svoje produkcijske kapacitete ako postoje projekti od zajedničkoga interesa, a s ciljem podizanja kvalitete i smanjivanja troškova. (hina/metro-portal)

27.04.2010. 18:38:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh