« Kultura
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SVAŠTA

Hrpa glazbe i gomila radionica u AKC Attacku & Medici

Gomila odlične glazbe u Attacku i sve moguće radionice u svojoj ispostavi u Dugavama - tjedan iz snova

Rani predvikend u Attacku
Rani predvikend u Attacku (Arhiva)

ISPITNI DROPOVI x KSFPZG x Heiße Scheiße, četvrtak 2.2., od 22 h, ulaz 3 eura

Ulaznice možete kupiti na ulazu u četvrtak, 2.2.

Sav novac od prodanih karata ide Faktivu. Faktiv je feministički kolektiv čije područje djelovanja obuhvaća borbu za radnička i socijalna prava žena, protiv rodno uvjetovanog nasilja prema ženama, te zalaganje za reproduktivna i seksualna prava. Kolektiv fAKTIV organizira svake godine Noćni marš - 8. mart, kao prosvjednu manifestaciju povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Kako su pomaci u ravnopravnosti žena u društvu još uvijek neznatni, sustavno održavanje Noćnog marša je i dalje potrebno, za iznošenje zahtjeva u javnom prostoru. Pored Noćnog marša, fAKTIV je često prisutan akcijama u javnom prostoru.

---

Pridružite se partiju Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti. Bio je naporan semestar, svi smo uprli moždanim vijugama i pripremamo ispite, onako, pravo đački - ili bar tako stoji u službenim dopisima užoj rodbini.

Da rodbina ne bi posumnjala, red je da provedemo stvar do kraja i pokažemo kako smo se pošteno opustili od napornoga rada. S tim na umu, pozvali smo klasični KSFPZG alumni line up koji će šarat kroz žanrove i vajbove ko četverogodišnjaci kojima je naređeno da nacrtaju Mona Lisu.

---

LINE-UP

Zao

lacque

mkb

Meka Drina

Boško

Ripple Effect, petak 3.2., od 20 h, ulaz do pomoći 6 eura, kasnije 8 eura

03.02. opet radimo kaos u Medici za 3. manifestaciju Ripple Effect-a.

Pridružite nam se i ovaj put u klasičnom divljanju i nastupima kvalitetnih artista, ali i (sada službenom) šećeru na kraju u obliku elektroničke glazbe koju vam donosi Vazdaisti.

Posebne goste iznenađenja otkrivamo uskoro.

03.02., Akc Attack.

Ulaznice:

20:00 - 00:00 - 6€

00:00 - 06:00 - 8€

ATTACKOVA HIBRIDNA ZAJEDNICA - VELJAČA U DUGAVAMA, 4.-18.2., sudjelovanje slobodno uz prijavu

Nakon što smo uspješno otvorili ovu godinu, programima u siječnju, nastavljamo istim tempom. Dugave će se kroz Attackovu hibridnu zajednicu susreti s novim kreativnim programima za djecu i mlade. Pozivamo vas da prijavite svoju djecu na radionice cirkuskih vještina, street arta, kazališta sjena i literarnu radionicu - izrade slikovnice, koje će se održavati kroz veljaču u prostorijama MO Dugave, Ulica Sv. Mateja 93.

Sudjelovanje na svim programima je besplatno, no broj polaznika/ca je ograničen.

Za sudjelovanje na svakoj radionici potrebne su prijave - poveznice na formulare naći ćete u opisu svake radionice.

Program u veljači:

04.02.2023 od 12.00

RADIONICA KAZALIŠTA SJENA

Poveznica na prijavnicu: https://bit.ly/3JpUa8r

Prijave se zaprimaju zaključno s 02.01. u 18.00 sati

Radionica je namijenjena uzrastu 07 - 12 godina

 

08.02.2023 od 18.00

RADIONICA DRAMSKE IGRE I CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU I MLADE

Poveznica na prijavnicu: https://bit.ly/3Y1QeyT

Prijave se zaprimaju zaključno s 05.02. U 16.00 sati

Radionica je namijenjena djeci uzrasta 6 - 12 godina

18.02.2023 od 12.00

LITERARNA RADIONICA - IZRADA SLIKOVNICE

Poveznica na prijavnicu: https://bit.ly/3RhBvOe

Prijave se zaprimaju zaključno s 16.02. u 18.00 sati

Radionica je namijenjena uzrastu 07 - 15 godina

 

25. - 22.02. 2023. od 12.00

RADIONICA GRAFFITA I STREET ART-A

Poveznica na prijavnicu: https://bit.ly/3kR5Dnl

Prijave se zaprimaju zaključno s 22.02. u 18.00 sati

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 - 15 godina

 

RADIONICA KAZALIŠTA SJENA

Kroz radionicu kazališta sjena djeca se imaju priliku upoznati s najstarijom lutkarskom tehnikom s dalekog istoka. Kroz vježbe grupne povezanosti i povjerenja, dramske igre i rad na tehnici kazališta sjena djeca će imati priliku kreativno stvarati.

Kroz radionicu polaznici/ce će moći istraživati tehniku kazališta sjena, ujedno učiti o kulturi Bliskog istoka i upoznavati suvremeno kazalište sjena. Tako će se kroz dramske igre kroz interakciju osmišljavati priču i likove, upoznati s vrstama lutaka, scenografijom. Na kraju će osmisliti kratke etide u tehnici kazališta sjena.

Voditeljice radionice su osnivačice Kazališta sjena Tripstih koje iza sebe imaju dugogodišnji kazališno- kreativni pedagoški rad.

Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene).

Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljuski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima.

RADIONICA DRAMSKE IGRE I CIRKUSKIH VJEŠTINA ZA DJECU I MLADE

Radionica je osmišljena kao serija igri koje uključuju neke cirkuske vještine i tehnike (poput žongliranja), ali i mnoge druge tehnike kroz koje se sudionici uče koristiti svoje tijelo, glas, svoju maštu, ideje i impulse na način koji može voditi nekom stvaralaštvu - to jest izražavanju na sceni i pred publikom. Ove tehnike pomažu i za oslobađanje od straha (pred publikom), obogaćuju maštu i otvaraju prema novim idejama. Osobito se osvještava rad s partnerom - bilo da se radi o drugom živom biću koje je s nama na "pozornici", ili bolje rečeno s nama u igri, ili o ljudima koji tu igru promatraju, i koja na ona njih utječe. Osim vježbi u parovima, radit će se različite tehnike i vježbe s rekvizitima. U ovu svrhu,na radionici će se zajednički izrađivati jednostavniji žonglerski rekviziti kojima će se kasnije polaznici služiti pri vježbanju.

Od cirkuskih vještina obradit će se žongliranje različitim objektima (lopticama, čunjevima, kolutovima), balansiranjem objekata, plesanjem s poi trakicama.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta 6 - 12 godina

Voditeljica radionice je Nikolina Majdak

Rođena je 12.5.1980.u Kutini 2005.diplomirala je na Fakultetu Političkih Znanosti, smjer Novinarstvo. Osnivačica i dugogodišnja članica kazališne skupine Nezavisni Teatar Barake, s kojom je napravila 20-ak predstava i performansa (1998.-2005.). Sudjelovala u cirkuskoj predstavi - projektu «Pyrtaneion» (Tjedan suvremenog plesa 2002.). S akrobatsko-žonglerskom predstavom «Peto godišnje doba» i grupom D-IKS sudjelovala na festivalu «Du Monde Aux Balkans» u Grenoblu i Toulousu 2004. godine. Kao članica dramskog studia Eho glumila u predstavi «Kokoške umiru od ljubavi», te «Jesen, zima, proljeće, ljeto puta sto godina».

LITERARNA RADIONICA - IZRADA SLIKOVNICE

Literarna radionica, ovaj pota je u kombinaciji s likovnom umjetnošću. Radionica će se posvetiti osmišljavanju i crtanju priča. Priče se osmišljavaju na zadanu temu, potom se pristupa vizualnim rješenjima, tako što djeca svoju priču prikazuju u kombinaciji crteža i kolaža. Svaka se priča tako uvezuje i postaje slikovnica.

Voditeljice radionice su osnivačice Kazališta sjena Tripstih koje iza sebe imaju dugogodišnji kazališno- kreativni pedagoški rad.

Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene).

Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata, neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljuski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima.

RADIONICA GRAFFITA I STREET ARTA

Na radionici graffita i street arta polaznici/e će se upoznati s ovom zanimljivom subkulturom, njezinim načinima kreativnog izražavanja i samom poviješću. Naučit će se različiti stilovi crtanja slova i korištenja boja pri izradi skica. Polaznici/e će imati zadatak osmisliti svoj originalni grafiti potpis (teg, grafiti ime), koje će crtati na papiru ili izrađivati u obliku naljepnica. Izrezivanjem slova u samoljepljivom papiru djeca će moći tako izraditi svoje vlastite grafiti naljepnice /stickere. Na kraju radionice, djeca će imati osnovne elemente za početak svog kreativnog rada u grafiti subkulturi ( tag, sticker, skicu za grafit, slova). Drugi dio radionice posvećen je crtanju s i upoznavanje s raznim tehnikama izbojavanja slova, vrstama kapica (fat, skinny) te tehnikama prijenosa skica na željenu podlogu. Svaki od polaznika će uz pomoć voditelja radionice svoju vlastitu skicu prenijeti na zid te ju bojati po vlastitoj želji.

Voditelj radionice Mario Miličić

Rođen 1985. godine u Slavonskom Brodu, gdje je završio Klasičnu gimnaziju. Na Grafičkom fakultetu u Zagrebu 2016. godine završio (BA) preddiplomski Studij grafičke tehnologije, smjer dizajn grafičkih proizvoda. Od 1998. kontinuirano razvija vlastiti način kreativnog izraza na području tzv. street arta (grafita), koji se s godinama razvija u različite načine primjene ovih tehnika u radu "u ateljeu" dakle: na platnu i ostalim sličnim podlogama, većinom gajeći principe ponovne upotrebe odbačenih materijala i DIY kulture. Bavi se tehnikom sitotiska i otiskivanjem pomoću stiropora koju je sam razvio te eksperimentiranjem s različitim tehnikama i materijalima u svrhu realizacije ideje. Također se bavi snimanjem i montiranjem video materijala. Pored ovog, povremeno sudjeluje u aktivnostima cirkusko izvedbene prirode te se bavi pisanjem poezije. Osmislio i organizirao "Reunited-festival hip hop kulture" 2015.,2016., 2017. ,2018. i 2019. godine. Redovito sudjeluje na svim važnijim domaćim i regionalnim street art festivalima i susretima (Ohoho festival, Muzej ulične umjetnosti, Street art festival Zen Opuzen u Opuzenu, Street Art Festival u Koprivnici, Re:think u Sisku, Graffiti na gradele u Bolu, Street Arts Festival Mostar). Organizira i sudjeluje u realizaciji izložbi u Galeriji Siva uZagrebu. Od 2019. godine je član HDLU-a. Vodio je mnogobrojne kreativne radionice za polaznike svih uzrasta (graffiti radionice, radionice stirotiska, radionice izrade naljepnica,oslikavanje murala, radionice izrade magneta). Voditelj je AKC radionica povezanih s grafiti umjetnošću i voditelj festivala Reunited, voditelj programa galerije Siva, jedan od voditelja street art dijela Ohoho festivala. Zadužen za izradu logotipa i uređivanje vizualnog identiteta prostora"Grey Room". Dizajner je plakata za potrebe programa udruge. Dio je cirkuskog kolektiva Cirkprozor.

 

Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC - a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Tako smo u zadnjih par godina (izuzev pandemijskih) realizirali radionice i programe za djecu na otvorenom (prostor u blizini knjižnice Dugave), u prostoru MO Dugave ili u osnovnoj školi u Dugavama. Program sadrži niz kreativnih radionica od izvedbenih umjetnosti, audiovizualnih,novo cirkuskih do multimedijalnih, literarnih i vizualnih. Osim radionica, program sadrži i predstave za djecu koje su osmislili umjetnici/e važni za razvoj novocirkuske izvedbene umjetnosti u Hrvatskoj. Programi su namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i mladima u srednjoj školi.

Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja

Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici u partnerstvu s MO Dugave, Udrugom Cirkorama i Cirk pozor.

Program je financiran od strane Gradskog ureda za kulturu, mešugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Kpax! / Koridor / Omča u Attacku! subota 4.2., od 21:30, ulaz 5 eura

KPAX! (BG)

Iz grada koji je iznjedrio Apsurd, dolazi nam Kpax!, bend koji je prošle godine dignuo popriličnu prašinu u DIY punk krugovima nakon izbacivanja albuma prvijenca na Doomtown Recordsu. Vođeni time odmah u startu moramo istaknuti da je bend živi dokaz da je danas, u vrijeme dok je zadržavanje pažnje ljudi iznimno kratkog vijeka, moguće dostaviti remek-djelo od čak četrnaest pjesama gdje pritom malo koja prelazi minutažu ispod dvije i pol minute. Priznat ćete da malo kome to polazi za rukom, a zašto je tome baš tako, odgovor pronalazimo u širokom rasponu utjecaja s kojima bend uspješno šara po albumu, i naravno, u vrlo visokoj zaraznosti pojedinih pjesama koje su već sad dobile status ultimativnih hitova što će se urlati desetljećima nakon ovog koncerta. Kroz pjesme Kpax!-a prožima se birtkost i abrazivnost britanskog oi punka, hladno-vjetrovita post punkerska melankolija koja gađa u žicu uz neizbježan pečat ex-yu punk bendova koji su drmali kasnih osamdesetih i ranih devedesetih godina. Ovom prilikom bend po prvi puta svira u Zagrebu i ovaj koncert im je ujedno promocija albuma koji će po svemu sudeći uskoro biti rasprodan. Đido!

KORIDOR (ZG)

Dragi prijatelji lokalnih šišmiša i čuvari zgrada sivih fasada nakon skoro godinu dana vraćaju se u prostorije kluba. Što ima novog kod njih? Trenutno se okupiraju sa snimanjem prvog albuma koji će, nadamo se, bit vani prije nego ljeto zakuca na vrata.

OMČA (ZG)

Novo punkrockijanje na sceni sačinjeno od poznatih starih lica iz bendova poput Petnaesti Čeh, Passive Aggressive, Redskadrila...

START 21:30 / UPAD 5 EUR

01.02.2023. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh