« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
MA DA?

Hrana zbog koje ne mirišimo dobro...

Prehrana igra temeljnu ulogu u zdravlju i dobrobiti našeg tijela, ali ponekad neka hrana koju konzumiramo može uzrokovati neočekivane probleme, poput lošeg mirisa

Nekad imamo problema...
Nekad imamo problema... (Arhiva)
Više o

hrana

,

miris

,

miris tijela

Postoje neke namirnice za koje se zna da uzrokuju neugodne mirise, uključujući češnjak, luk, začinjenu hranu i alkohol. Otkrit ćemo kako druge manje poznate namirnice, poput rajčice ili tune, mogu utjecati na naš miris tijela.

Crveno meso - meso se sporo probavlja i crijeva ga teško apsorbiraju. Iz tog razloga, ako jedete crveno meso više od dva puta tjedno, mogli biste mirisati neugodnije nego inače.

Granola - pšenične žitarice, mekinje, sušeno voće i zob nalaze se u ovoj namirnici. Ako se konzumira u prekomjernim količinama, može pospješiti stvaranje plinova i neugodnog mirisa.

Kupus - neke kategorije kupusa mogu sadržavati sumpor. Ova tvar može izazvati neugodan miris.

Mliječni proizvodi - nedostatak enzima laktaze uzrokuje intoleranciju na laktozu te se nakon konzumacije može dogoditi ispuštanje mirisa koji podsjeća na kupus.

Rajčica - količina rajčice koju pojedemo povezana je s lošim mirisom koji ispuštamo iz tijela, zbog karotenoida i terpena prisutnih u ovoj hrani.

Tuna - neke vrste riba, poput pastrva ili tune, sadrže kolin (vitamin B4) koji uzrokuje neugodan miris.

Sve u svemu, prije nego što nešto od ovoga pojedete, razmislite - idete li možda na neki sastanak? ;)

02.03.2023. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh