« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
SAVJETI

Hrana za detoks nakon blagdanskog uživanja

Pronađite savršeni balans, a ove stvari mogu vam pomoći u čišćenju tijela nakon teške hrane

Sjemenke papaje su odličan izbor
Sjemenke papaje su odličan izbor (Arhiva)
Više o

hrana

,

detoksikacija

Uskrs je prošao, s njim i teški blagdanski stolovi, a ljeto se približava... pa nije ni čudo da su svi spremni na lagani detoks organizma.

Naravno, to ne znači da morate živjeti samo na povrću i vodi. 

Pronađite savršeni balans, a ove stvari mogu vam pomoći u čišćenju tijela nakon teške hrane. Ovo su namirnice koje će vam pomoći u umirivanju probave. 

Biljni čajevi - u sljedećih nekoliko dana pokušajte zaobići kofeinske napitke i zamijeniti ih biljnim čajevima. Osim što ćete učiniti dobro za probavu, osvježit ćete tijelo i poboljšati imunitet. 

Đumbir - baš svi znaju da đumbir može biti opaki saveznik zdravlja i zdrave probave. Ubrzava metabolizam pa hrana puno brže stiže iz želuc u tanko crijevo. Đumbir je namirnica za kojom biste trebali posegnuti ako se osjećate napuhano i teško. 

Hrana bogata vlaknima - većina hrane koju jedemo za blagdane ne sadrži dovoljno vlakna kojima bi potaknula probavni sustav. Vlakna su najvažniji dio hrane jer se bez njih tijelo usporava i namirnicama treba duže da prođu kroz organizam. Obogatite prehranu legumima, zelenim lisnatim povrćem, žitaricama i orašastim plodovima. 

Prirodni enzimi - ananas je također odličan saveznik u obnavljanju probavnog sustava. Bogat je prirodnim enzimom bromelainom koji rastvara nutrijente koje unosimo u tijelo. Takvi enzimi pomažu potiču i olakšavaju probavu hrane, a nalazimo ih još u avokadu, banananama, mangu, medu itd. 

Sjemenke papaje - resetirajte organizam sjemenkama papaje. Ovu superhranu možda nećete naći u svakom marketu, ali ima izuzetno pozitivan učinak na zdravlje jetre i pomaže tijelu da se oporavi nakon previše čaša vina. Sjemenke papaje potaknut će probavu zahvaljujući prirodnom enzimu papainu kojim obiluju.

23.04.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh