« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Hrana protiv vikend mamurluka

Mamurluk je vrlo nezgodan, no ako se dobro pripremite za vikend zabave i imate sve što vam treba, neće biti nikakvih problema

Banana će vas napuniti kalcijem
Banana će vas napuniti kalcijem (DeviantArt)
Više o

mamurluk

,

lijek protiv mamurluka

Mamurluk vam može pokvariti inače odličan vikend, no ako se na vrijeme opskrbite ovim namirnicama, riješit ćete ga se dovoljno brzo da vam ne zgadi život ... i partijanje.

Banane - ako ste se poslije burne noći probudili s osjećajem slabosti i drhtavice, ne morate brinuti - pojedite bananu. Nakon besane noći i mnogo alkohola, vašem tijelu nedostaje kalcija, čija su posljedica visok krvni tlak i fizička slabost. Banane su bogate kalcijem, koriste ih sportaši pri velikim naporima, pa je stoga jasno da će pomoći i vama nakon nešto drugačije, ali jednako intenzivne i naporne noći ranije.

Jaja - obiluju cisteinom, aminokiselinom koja pomaže tijelu da razgradi toksine i očisti organizam. Također, proteini iz jaja stabiliziraju šećer u krvi i lako se probavljaju.

Juha - obična, domaća, pileća juha apsolutno je predivan lijek za mamurluk. Ona umiruje želudac, a obiluje kalcijem i natrijem koji vraćaju ravnotežu organizmu. Također, obzirom na dehidraciju tijela uzrokovanu alkoholom, obična juha svojim će svojstvima pružiti i rehidraciju stanica.

Med - obiluje antioksidansima i koncetriranom fruktozom, što pomaže da se preostali alkohol brže izbaci iz organizma, a vi oporavite.

Sok od rajčice - noć u kojoj je alkohol dominirao iscrpit će kapacitete jetre za održavanjem normalne razine šećera u krvi. Obzirom da je glukoza primarni izvor energije za mozak, nizak stupanj šećera može uzrokovati opću slabost i loše raspoloženje. Srećom, jedna čaša soka od rajčice sadži dovoljno slobodnih šećera da se on stabilizira i poboljša opće stanje organizma.

Šparoge - ne voli ih svatko, ali prema istraživanju koje je provedeno u J. Koreji, konzumiranje šparoga za vrijeme (ili prije) konzumacije alkohola može spriječiti ili ublažiti mamurluk. Razlog tome su važni enzimi koji razgrađuju alkohol prije nego što ga naš organizam upije.

Zeleni čaj - legenda među borcima protiv mamurluka. Bogat antioksidansima, odličan je za detoksikaciju i oporavljanje jetre. Ukoliko osjećate mučninu, vašem čaju možete dodati ružmarin ili lavandu.

11.11.2016. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh