« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
IZBJEGAVAJTE

Hrana od koje ste još gladniji

Loša prehrana ima nekoliko negativnih strana, a jedna od glavnih je činjenica da ćete stalno biti gladni, ma koliko jeli

Brzu hranu izbjegavajte u širokom luku
Brzu hranu izbjegavajte u širokom luku (Shutterstock)
Više o

hrana

,

glad

,

brza hrana

,

bijeli kruh

,

loša prehrana

,

slane grickalice

Zdrava prehrana nekad je jednostavno nedostupna iz raznih razloga, od nedostatka vremena ili novca do nedostatka volje. No, u tim trenucima obično posegnemo za hranom koja bi nas, prema našem mišljenju, trebala zasititi, a događa se upravo suprotno.

Najbolji primjer je bijeli kruh kojeg se jednostavno ne možete najesti. Kruh od bijelog brašna sadrži jednostavne ugljikohidrate koji se brzo raspadaju na šećere i dižu razine inzulina u krvi, što vrlo brzo dovodi do gladi. Jednaka je stvar i s tjesteninom od bijelog brašna, pecivima i ostalim proizvodima iz pekara.

Slane grickalice napravljene su od iste vrste brašna, no uz to imaju i gomilu soli, pa ste nakon toga žedni i gladni šećera. Naravno, ako popijete juice iz trgovine, napunit ćete se šećerom koji će vas udebljati, ali ćete i dalje ostati glani ...

Na kraju, tu je i brza hrana koja je prepuna transmasti, spojeva koji onemogućuju kontrolu apetita i čine vas konstantno gladnima. Zašto je to tako? Zato da biste došli ponovno i pojeli još.

Sve u svemu, razloga za zdravu prehranu ima dovoljno da ozbiljno razmislite što stavljate u tanjur.

02.08.2014. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh