Hrana koju treba izbjegavati
Hrana može pomoći u sprječavanju raznih bolesti, no jedako tako postoji i ona koja će poticati upale u tijelu i treba je izbaciti s tanjura
Hrana može biti lijek, ali i uzrok bolesti, naročito hrana koja u našem tijelu stvara pogodnu okolinu za razne upale.
S druge strane, protuupalna hrana sprječava i liječi razne bolesti, od artritisa i tumora do Alzheimerove bolesti i problema s krvožilnim sustavom.
Hrana koja izazva upale
Loše masnoće - sva prerađena biljna ulja i ona koja su namijenjena za prženje
Mliječni proizvodi - mlijeko i mliječni proizvodi su za većinu ljudi hrana koja izaziva upale
Prerađene žitarice - bijelo brašno je vrlo upalna hrana i treba je izbjegavati, pa tjesteninu jedite najviše jednom tjedno, a pizze i proizvode od bijelog brašna pokušajte potpuno izbaciti iz prehrane
Šečer - uzrokuje upalne procese, no niti umjetni zaslađivači nisu ništa bolji, osim što uzrokuju bolesti ujedno vas i debljaju
Tropsko voće - sadrži više fruktoze od domaćeg voća, teško je probavljivo za većinu ljudi pa ga treba zamijeniti domaćim
Protuupalna hrana
Cjelovite žitarice
Čajevi (domaći)
Meso (iz domaćeg uzgoja)
Riba
Svježe povrće i voće
Novi komentar