« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
OPREZNO ...

Hrana koja vas može otrovati

Ponekad ne razmišljajući kupujemo ili jedemo hranu koja nam može itekako naštetiti, čak nas i otrovati, pa evo na što trebate paziti

Sirove kamenice trebalo bi izbjegavati
Sirove kamenice trebalo bi izbjegavati (Wikipedia)
Više o

hrana

,

trovanje hranom

,

kamenice

,

opasna hrana

,

sirova hrana

Hrana može biti pravi otrov, tvrdi sudski vještak Bill Marler koji je u svojoj karijeri utjerao preko 600 milijuna dolara raznim tužbama zbog trovanja hranom.

Kad vam takav čovjek kaže da je sa svog jelovnika izbacio određene namirnice za koje, temeljem vlastitog iskustva, tvrdi da najčešće uzrokuju trovanje, ne bi bilo loše povjerovati mu i napraviti isto.

Što više ne jede? Sirove kamenice, za početak, za koje se veže fama da su afrodizijak, no to zapravo nikad nije dokazano. No, da mogu biti pune teških metala i raznih bakterija, mogu.

Nakon toga slijede također sirove namirnice koje se često konzumiraju bez razmišljanja - sirovo meso koje nosi veliku mogućnost opasnih zaraza, pa zaboravite na tatarski biftek, kao i sirova jaja (koja se piju za glas i glume glavni sastojak u više "lijekova protiv mamurluka").

Sirove klice i kelj pupčar također su sjajna podloga za razmnožavanje raznih vrsta bakterija, baš kao i nepasterizirano mlijeko i sokovi.

Za kraj, nešto što će vas možda iznenaditi - oprano, narezano i spremno za jelo voće i povrće koje kupujete u supermarketima. Zamislite samo što se sve može razviti unutar plastičnih spremnika i vrećica u kojima su pakirani ...

27.01.2016. 18:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh