« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
ZAPAMTITE :)

Hrana koja će nam sačuvati liniju

Kako bi se izbjegla pretilost i dijabetes tipa 2, trebamo izbjegavati ugljikohidrate, slatko i slano, dok je mast dobrodošla na meniju

Jedite ovo i problema neće biti
Jedite ovo i problema neće biti (FreeDigitalPhotos)
Više o

hrana

,

pretilost

,

vitka linija

,

dijabetes tipa 2

Masnoće nisu najopasnije za naše zdravlje i liniju, zaključilo je više istraživanja nakon desetljeća zaziranja od masne hrane, pa je tako, čini se, masna hrana skinuta s trona nepoželjnih namirnica.

Prema najnovijem izvješću britanskih znanstvenika, kako bi se izbjegla pretilost i dijabetes tipa 2, trebamo izbjegavati ugljikohidrate, slatko i slano, dok je mast dobrodošla na meniju. Naravno, u umjerenim količinama.

Britanske smjernice za zdravu prehranu naglašavaju kako nam se prehrana treba temeljiti na mnogo voća i povrća, mesa, ribe, jaja, grahorica te takozvanih zdravih ugljikohidrata.

Gotovo uvijek bismo trebali izbjegavati grickalice, zaslađene napitke, slatkiše i pretjerano slanu hranu

"Preporuke o 'nemasnoj hrani' i 'niskom kolesterolu' imaju katastrofalne posljedice za zdravlje. Fokusiranje na pojedine namirnice kratkovidno je i zbunjuje ljude", tvrdi Mike Knapton, ravnatelj Britanske zaklade za srce.

Dok se Velika Britanija bori s epidemijom pretilosti, tamošnji liječnici upozoravaju kako zdravlje ne ovisi samo o izbjegavanju određene vrste hrane, nego uravnoteženoj prehrani, kao i redovitoj tjelesnoj aktivnosti. 

18.02.2017. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh