« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
18. - 21. 2.

HOTEL&GASTROTEH na Velesajmu

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu

Gastronomska bajka na Velesajmu
Gastronomska bajka na Velesajmu (Zagrebački velesajam)
Više o

Zagrebački velesajam

,

HOTEL&GASTROTEH

,

sajmovi

Od 18. do 21. veljače 2015. godine održava se HOTEL&GASTROTEH, 7. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku 
sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu 
proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih 
čimbenika HoReCa sektora.

Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Izložbeni dio sajmova prati bogat stručno-prateći program od kojeg ističemo konferenciju "Made in Poland" u organizaciji Veleposlanstva Republike Poljske na kojoj sudjeluje više od 100 eminentnih poljskih gospodarstvenika zainteresiranih za uspostavljenje kontakata i suradnju s hrvatskim tvrtkama.

Posjetitelje očekuju brojne atrakcije:
- Natjecanje kuhara, barmena, barista 
- Interaktivne kulinarske radionice 
- Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje 
- Savjetovanja, seminari, okrugli stolovi, stručne radionice

Održat će se već tradicionalno kulinarsko natjecanje CRO TOP 10. Najbolji kuhari stvarat 
će prava mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima su se upoznali neposredno prije natjecanja.

Svakodnevno će se pripremati i degustirati autohtona jela hrvatskih regija, a održat će se i 
kulinarske radionice za posjetitelje.

Ove godine pripremili smo i novi projekt Burza hrvatskih vina. Cilj nam je na jednom mjestu 
ponuditi naša najbolja vina hotelijerima, trgovcima, distributerima kao i drugim potencijalnim 
kupcima.

„KUHAREVO VINO" naziv je projekta u kojem će poznati hrvatski kuhari i vinari prezentirati 
sljubljivanje kulinarskih specijaliteta i vina.

28.01.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh