HOTEL&GASTROTEH na Velesajmu
Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu
Od 18. do 21. veljače 2015. godine održava se HOTEL&GASTROTEH, 7. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.
Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku
sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu
proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih
čimbenika HoReCa sektora.
Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna je od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.
Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.
Izložbeni dio sajmova prati bogat stručno-prateći program od kojeg ističemo konferenciju "Made in Poland" u organizaciji Veleposlanstva Republike Poljske na kojoj sudjeluje više od 100 eminentnih poljskih gospodarstvenika zainteresiranih za uspostavljenje kontakata i suradnju s hrvatskim tvrtkama.
Posjetitelje očekuju brojne atrakcije:
- Natjecanje kuhara, barmena, barista
- Interaktivne kulinarske radionice
- Gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje
- Savjetovanja, seminari, okrugli stolovi, stručne radionice
Održat će se već tradicionalno kulinarsko natjecanje CRO TOP 10. Najbolji kuhari stvarat
će prava mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima su se upoznali neposredno prije natjecanja.
Svakodnevno će se pripremati i degustirati autohtona jela hrvatskih regija, a održat će se i
kulinarske radionice za posjetitelje.
Ove godine pripremili smo i novi projekt Burza hrvatskih vina. Cilj nam je na jednom mjestu
ponuditi naša najbolja vina hotelijerima, trgovcima, distributerima kao i drugim potencijalnim
kupcima.
„KUHAREVO VINO" naziv je projekta u kojem će poznati hrvatski kuhari i vinari prezentirati
sljubljivanje kulinarskih specijaliteta i vina.
Novi komentar