« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DOMJENAK

Horvatinčić proslavio postavljanje temelja projekta 'Cvjetni'

Cijeli projekt kojeg prate mnoge kontroverze trebao bi biti završen do kraja 2010.

(Igor Sambolec/Cropix)
Više o

Tomo Horvatinčić

,

Cvjetni

Predsjednik Uprave HOTO grupe Tomo Horvatinčić danas je u povodu postavljanja temelja buduće građevine projekta "Cvjetni" na gradilištu u Preobraženskoj ulici u Zagrebu priredio domjenak.

Horvatinčić je istaknuo kako je jučer na dubini od 30 metara po rubovima gradilišta izbetonirana armiranobetonska konstrukcija širine 80 centimetara (tzv. dijafragma) te da su ugrađena 72 čelično-betonska stupa na dubini do 46 metara. To je nosiva konstrukcija, temelji cijele građevine, objasnio je Horvatinčić.

Najavio je da sada ulaze u drugu fazu - iskop zemlje i betoniranje armiranobetonske konstrukcije - te da će to biti završeno do 30. lipnja 2010. Cijeli objekt, kako se nada, bit će dovršen do kraja godine i otvoren uoči Božića. Rekao je da se u projekt ulaže 108 milijuna eura te da je posao gradnje u oštroj konkurenciji dobila hrvatska tvrtka Tehnika. Radi se po planu i radovi se u Ilici se uopće ne primjećuju, rekao je Horvatinčić.

Istaknuo je da su već sada gotovo svi poslovni prostori iznajmljeni te da je zanimanje za stanove veliko.

Horvatinčić je rekao da je na domjenak pozvao sve susjede koji su im preko noći postali prijatelji i sve "protivnike projekta" (Zelenu akciju, zagrebačkog paroha Milenka Popovića iz Srpske pravoslavne crkve i druge). (hina/metro-portal)

23.12.2009. 21:27:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh