« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
USPJEŠNI PODUZETNIK

Horvatinčić: Nisam se koristio novcem krim miljea

Tomo Horvatinčić kaže kako su optužbe aktivista da je Hoto grupi posudio 15 milijuna eura koji dolaze iz zagrebačkog krim miljea neistinite

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Hoto grupa

,

aktivisti

,

Tomo Horvatinčić

,

Varšavska

,

projekt cvjetni

Vlasnik Hoto grupe i glavni investitor projekta "Cvjetni" Tomo Horvatinčić demantirao je večeras priopćenjem izjave predstavnika udruga "Zelena akcija" i "Pravo na grad", po kojima je Hoto grupi posudio 15 milijuna eura koji dolaze iz zagrebačkog krim miljea.

Za objede, iznesene na današnjoj konferenciji za novinare, Horvatinčić u priopćenju kaže da su lažne, netočne i neistinite, te da predstavljaju nastavak beskrupuloznog djelovanja instrumentalizirane i organizirane hajke usmjerene protiv njega koji svoje poslovanje temelji isključivo na poštivanju propisa. U priopćenju navodi i kako će zbog navedenih izjava pokrenuti kazneni i parnični postupak na nadležnim sudovima.

Za sebe pak kaže da je višegodišnji i uspješan poduzetnik koji je putem svojih trgovačkih društava, za razliku od onih koji protupravno sprječavaju izvođenje radova i uništavaju zaštitnu ogradu, do danas izgradio više od 200 tisuća vrhunskih poslovnih, trgovačkih i stambenih prostora, te da je na tome, nakon plaćanja svih javnih i poreznih davanja, stekao kapital značajne vrijednosti koji ulaže u razvoj novih projekata, pa i u projekt "Cvjetni".

"Primjerice, prodajna vrijednost poslovnih udjela u trgovačkom društvu "Castellum" d.o.o. europskom investicijskom društvu tijekom 2005. iznosila je više desetaka milijuna eura", ističe Horvatinčić. Podsjeća i kako su o svemu tome pisala i javna glasila, te da aktivisti nisu trebali tražiti informacije s bilo koje druge strane, pa tako ni od zagrebačkog krim miljea.

Horvatinčić je najavio kako će svoje stajalište o iznesenim tvrdnjama aktivista iznijeti ne samo Ured za sprječavanje pranja novca, već i nadležni sudovi, kako u kaznenom, tako i u parničnom postupku koji će, ističe u priopćenju, biti odmah pokrenuti zbog navedenih izjava. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 23:03:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh