« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
CIDB

Deko i Miguel iscrtali Cvjetni na Cest is d Bestu

Slavni grafiteri koji su osvojili i MTV podijelili svoju umjetnost sa Zagrepčanima

Deko i Miguel
Deko i Miguel (CIDB)
Više o

Cest is d Best program

,

Pohod milijuna

Europske zvijezde grafiterske scene Deko i Migel iz Berlina danas su svojim nastupom u sklopu Međunarodnog uličnog festivala Cest is D best na Cvjetnom trgu u Zagrebu napravili umjetnička djela i zaokupili pažnju brojnih prolaznika. Na sceni su prisutni od 1987. godine i do sada su nastupili na preko 80 festivala i sličnih urbanih manifestacija diljem svijeta.

Dio prolaznika prepoznao ih je iz popularne MTV emisije Pimp My Ride u kojoj su Deko i Migel oslikavali automobile, autobuse, zidove na dvoranama i interijerima. Inače, Deko i Migel porijeklom su iz Hrvatske i Srbije te će osim nastupa na MTV-u uskoro pokrenuti vlastitu emisiju.

Dečki su danas u Zagrebu grafitirali platna u takozvanom Bronx stilu i time sa zadovoljstvom svoj doprinos dali i u programu ovogodišnjeg Cest is d Besta. „U Zagreb smo stigli u četvrtak i oduševljeni smo gradom i samim festivalom koji je nama posebno interesantan jer je multikuluralan te svoj način izražavanja možemo prezentirati i ljudima koji ne prate grafitersku i hip-hop scenu.

To je uvijek poseban izazov jer pred nas stavlja zadatak dočarati dio našeg svijeta u kojem živimo. Bilo nam je lijepo u Zagrebu i rado se preporučamo domaćim estradnjacima za dekoriranje njihovih clubova i domova". u festivalskom duhu završavaju svoju izjavu Deka i Migela.

04.06.2010. 21:58:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh