« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
48 SATI U PRITVORU

Horvatinčić kazneno prijavljen

Hoće li Horvatinčić biti pušten na slobodu odlučit će se u sljedeća dva dana kada će se prikupljati dokazi

Fotografija vijesti
Više o

Tomislav Horvatinčić

,

horvatinčić nesreća

,

Anica Đerđe Dilber

Tomislav Horvatinčić koji je uzrokovao tešku pomorsku nesreću kazneno je prijavljen. U zatvoru će provesti sljedećih 48 sati kako ne bi utjecao na svjedoke, a to su jedan neimenovani njemački nautičar i Horvatinčićeva djevojka Aanica Đerđe Dilber koja je s njim bila na brodu u trenutku nesreće. U nesreći je poginuo bračni par iz Italije. 

Po riječima glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske Marice Kosor tijekom sljedeća dva dana prikupljat će se se dodatni dokazi, nakon čega će istražni sudac odlučiti hoće li zagrebačkog poduzetnika pustiti na slobodu ili će mu produžiti pritvor zbog mogućnosti utjecanja na istragu i svjedoke.

Od kapetana šibenske Lučke kapetanije Šibenik i predstavnika Istražnog povjerenstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Borisa Seljanovskog doznaje se da Horvatinčić neće biti ispitan pred tim povjerenstvom jer je policijskom istragom utvrđena osnovana sumnja da je skrivio nesreću, pa to djelo više nije klasificirano kao prekršaj kojim bi se bavilo istražno povjerenstvo.

Povjerenstvo mora utvrditi zašto je i u kojim okolnostima došlo do nesreće, pojašnjava Seljanovski.

18.08.2011. 12:23:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh