« Hi-tech
objavljeno prije 24 dana i 1 sat
COOL

HONOR na VivaTechu

HONOR je na VivaTech događaju predstavio inovativnu četveroslojnu AI arhitekturu i nastavak suradnje sa Google Cloudom

HONOR se sjajno predstavio
HONOR se sjajno predstavio (HONOR)
Više o

Honor

,

VivaTech

Globalni tehnološki brend HONOR debitirao je na VivaTechu, jednom od najvećih europskih tehnoloških i inovacijskih događaja, gdje je predstavio svoj inovativni pristup umjetnoj inteligenciji na uređajima, kao i revolucionarnu četveroslojnu AI strategiju. HONOR je najavio i nadolazeća Gen-AI iskustva s Google Cloudom, koja će biti predstavljena na njegovim nadolazećim pametnim telefonima, otvarajući uzbudljive mogućnosti za unaprjeđenje korisničkog iskustva.

U HONOR-u čvrsto vjerujemo kako, kombinirajući snagu personalizacije AI-ja na uređajima, intuitivnosti i zaštite privatnosti, svatko može sigurno i zaštićeno otkriti puni potencijal AI-ja. Također, drago nam je što nastavljamo suradnju s Google Cloudom, koristeći zajedničko iskustvo kako bismo iskoristili potencijal ovog hibridnog pristupa i pružili još besprijekornije AI iskustvo našim korisnicima", istaknuo je George Zhao, izvršni direktor HONOR-a.

Predstavljanje HONOR-ove četveroslojne AI arhitekture

Tijekom keynote predavanja, HONOR je predstavio četveroslojnu arhitekturu umjetne inteligencije i objasnio svoj strateški fokus na integraciju umjetne inteligencije u MagicOS. Ova arhitektura sastoji se od različitih slojeva, pri čemu se na osnovnom sloju nalazi AI za više uređaja i operativnih sustava, što čini temelj otvorenog ekosistema, omogućavajući dijeljenje računalne snage i usluga između različitih uređaja i operativnih sustava. Nadograđujući ovaj temelj, platformski AI sloj omogućava personalizirani operativni sustav, olakšavajući interakciju između korisnika i računala na osnovu njihovih namjera i prilagođenu alokaciju resursa. Na trećem sloju, AI na razini aplikacija donosi val inovativnih, generativnih AI aplikacija koje će transformirati korisničko iskustvo. Na samom vrhu, sloj za Cloud-AI usluge pruža korisnicima jednostavan pristup masivnim uslugama u oblaku, uz istovremeno naglašavanje zaštite privatnosti, stvarajući sveobuhvatno i napredno AI iskustvo.

Kao dio MagicOS 8.0 operativnog sustava, Magic Portal prvo je korisničko sučelje u industriji koje se temelji na namjerama, koje razumije ponašanje korisnika i koje pojednostavljuje složene zadatke u procese koji se odvijaju u jednom koraku. Magic Portal trenutno podržava 100 vrhunskih aplikacija u sedam scenarija, uključujući putovanja, produktivnost, slanje poruka, pretraživanje, zabavu, kupovinu i društvene mreže, s planovima za proširenje scenarija korištenja kako bi se u budućnosti pružila još besprijekornija i inteligentnija AI iskustva.

Kao dio HONOR-ove četveroslojne arhitekture, HONOR je spreman integrirati vrhunska Gen-AI iskustva, koja pokreće Google Cloud, u svoje nadolazeće pametne telefone, obećavajući korisnicima isporuku nove razine inteligencije i inovacije, uz poboljšanu zaštitu privatnosti.

Revolucionarno iskustvo portretne fotografije uz HONOR 200 seriju

Nakon uspješnog predstavljanja AI Motion Sensing Capture, vrhunske značajke koja koristi AI za automatsko snimanje brzih radnji, HONOR je najavio kako će nadolazeća HONOR 200 serija podići mobilnu fotografiju na novu razinu s potpuno novim AI poboljšanim iskustvom portretiranja.

Serija HONOR 200 napravit će revoluciju kada je u pitanju portretna fotografija, donoseći u svaki korak procesa majstorstvo Studija Harcourt, legendarnog francuskog fotografskog studija poznatog po svojoj stručnosti u snimanju klasičnih portretnih fotografija poznatih ličnosti, i to korištenjem AI tehnologije za kreaciju ikoničnog, legendarnog studijskog efekta osvjetljenja i sjene.

Korištenjem umjetne inteligencije za učenje iz ogromne baze podataka Studija Harcourt, serija HONOR 200 uspješno je podijelila cijeli proces fotografiranja portreta u devet različitih koraka te savršeno replicira metodu Harcourta, osiguravajući besprijekorne portrete studijske kvalitete.

HONOR 200 serija, koju pokreće MagicOS 8.0, dodatno učvršćujući HONOR-ovu predanost demokratizaciji AI tehnologije, bit će predstavljena u Parizu 12. lipnja. Kako bi umjetnu inteligenciju učinio još pristupačnijom široj publici, HONOR je najavio uvođenje MagicOS 8.0 operativnog sustava na HONOR Magic V2 i HONOR 90 pametne telefone, s ciljem kako bi još više korisnika iskusilo transformativnu snagu umjetne inteligencije.

Sinergija čovjeka i umjetne inteligencije: Pametni uređaji za bolju budućnost

Na VivaTechu, HONOR je bio domaćin panel rasprave u kojoj je sudjelovala i cijenjena stručnjakinja, dr. Justine Cassell. U fokusu rasprave bila je budućnost multimodalne interakcije, pri čemu je naglašeno kako ova integracija unaprjeđuje praktičnost i zaštitu privatnosti za korisnike pametnih uređaja.

Umjetna inteligencija na uređaju može dodatno osnažiti pojedince budući da donosi personalizirane preporuke, dok istovremeno čuva privatnost korisnika zadržavanjem podataka na uređaju. Primjerice, dizajn HONOR-ovog Magic Portala korisnicima osigurava zadržavanje kontrole nad odabirom usluge i donošenjem odluka, naglašavajući usmjerenost HONOR-ove umjetne inteligencije na čovjeka", istaknuo je George Zhao.

Vezano uz multimodalnu interakciju, dr. Justine je primijetila: „Bilježi se porast broja pametnih uređaja, poput AI prstenova, uz pametne telefone, što ukazuje na rastuću potrebu za umjetnom inteligencijom koja integrira verbalni jezik, neverbalne znakove, poput gesta i izraza lica, te paraverbalne elemente, poput govorne intonacije. To i upućuje potrebu za usvajanjem multimodalno osjetljive umjetne inteligencije na telefonima. Što više modaliteta uključimo u sustav umjetne inteligencije, pomoći ćemo i većem broju različitih ljudi."

HONOR-ova filozofija dizajna usmjerena je na čovjeka. Osnažena umjetnom inteligencijom, integracija između uređaja može kombinirati jedinstvene prednosti različitih uređaja u budućnosti. Umjesto zasebnog učenja ponašanja korisnika na svakom uređaju, ovaj pristup omogućuje jedinstveno prepoznavanje namjere korisnika na makrorazini, nudeći prilagođene preporuke i prijedloge", dodao je George Zhao.

23.05.2024. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh