« Hi-tech
objavljeno prije 6 mjeseci i 11 dana
COOL

HONOR Magic Moments Awards 2023 - rezultati

HONOR proglasio pobjednike natječaja HONOR Magic Moments Awards 2023

The Magic of Been
The Magic of Been (HONOR)
Više o

pobjednici

,

HONOR Magic Moments Awards 2023

Globalni tehnološki brend HONOR i ove je godine održao natjecanje HONOR Magic Moments Awards 2023., koje je obuhvatilo ne samo Kinu, već i Europu, Latinsku Ameriku, Aziju i Pacifik, Bliski istok i Afriku te Euroaziju. Na natječaj je pristiglo više od 500.000 prijava iz 51 zemlje i regije, među kojima je i 140.000 međunarodnih radova. U sklopu natječaja proglašeno je 59 pobjednika, a latinoamerički fotograf Nelomh nagrađen je novčanom nagradom za fotografa godine u iznosu od 15.000 USD, što je i najveća novčana nagrada u industriji. Nelomh je za kreiranje svog rada"The Magic of Been"koristio HONOR Magic5 Pro.

Moja djevojka voli ocean, a ja sam kroz fotografije želio pokazati koliko ona voli i uživa u oceanu. Koristio sam značajku duge ekspozicije uređaja HONOR Magic5 Pro", komentirao je Nelomh.

The Magic of Been

"The Magic of Been" | Nelomh

Uređaj: HONOR Magic5 Pro

Žiri se sastojao od osam renomiranih fotografa, uključujući pobjednika World Press Photo (WPP) Ivána Macíasa iz Meksika, dobitnika Zlatne statue za kinesku fotografiju Yana Zhiganga, glavnog urednika China Photo Pressa Zhao Yingxina, svjetski priznatog stručnjaka za filmsku tehnologiju profesora Franza Krausa, fotografa divljih životinja i ambasadora dobre volje za Program UN-a za okoliš Laurent Baheux, dobitnika LUX europske filmske nagrade publike Ale Megale, predsjednika odjela za upravljanje istraživanjem i razvojem u HONOR-u Samuela Denga te i doktor Hou Weilong, stručnjaka za HONOR slikovnu tehnologiju.

HONOR Magic Moment Awards 2023. fokusira se na humanistički aspekt fotografije, ističući priče i emocije iza fotografija. Natječaj je obuhvatio šest kategorija - Na putu, Zaštita, Mi, Trenutak, Priča i Video, potičući korisnike pametnih telefona da istražuju i zabilježe humanističke osjećaje fotografijom.

Pobjednici u kategorijama

Osnaživanje kroz stalne inovacije u mobilnoj fotografiji

HONOR ostaje predan mobilnoj fotografiji, neprestano osnažujući živote korisnika kroz inovativnu tehnologiju i iskustva. Serija HONOR Magic3 uvela je tehnologiju Fusion Computational Photography s više kamera, a serija HONOR Magic4 nadogradila je ovu tehnologiju s ciljem dodatnog poboljšanja fotografskog iskustva. S vodećim HONOR Image Engineom, serija HONOR Magic5 postiže pokrivenost punog raspona, od makro do zumiranih snimaka. Uz to, sa sustavom kamera HONOR Falcon osjetljivim na svjetlo, brzina pokretanja, brzina fokusa, odziv zatvarača i brzina snimanja su optimizirani, osiguravajući precizno snimanje i pružajući izvrsno iskustvo snimanja fotografija sudionicima.

Sustav kamera Falcon bio je široko korišten u radovima ovogodišnjih nagrada. Koristeći ovaj sustav, sudionici su mogli snimiti širok raspon fotografija. Serija HONOR Magic5 pokazala se kao vrijedan alat za fotografe u snimanju zadivljujućih fotografija.

Svi nagrađeni radovi mogu se pogledati na: https://www.hihonor.com/global/magic-moments-awards/

19.10.2023. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh