« Fun
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SLIKA, TON, AKCIJA...KATASTROFA

Hollywoodski filmovi koji su toliko loši da se gade i samim protagonistima

Već smo navikli da Hoolywood štanca filmove kao na pokretnoj traci kako bi zgrnuo što više novaca, a rezultat su doslovce negledljivi blockbusteri kojima nisu zadovoljni ni redatelji, a ni glumci

Fotografija vijesti
Više o

Hollywood

,

Arnold Schwarzenegger

,

holivudske zvijezde

,

najgori filmovi

,

ralje

,

blockbusteri

,

loši filmovi

,

Batman i Robin

Da li ste ikada čuli nekog glumca koji promovira svoj novi film da iskreno kaže kako ono što je snimio jednostavno ne valja? Naravno da niste jer tko bi si normalan otkinuo kruh iz usta upropaštavajući "zlatnu koku" iskrenim javnim priznanjima.

No, u iznimno rijetkim situacijama filmaši i glumci pokunjene glave priznaju vlastite greške, a mi vam donosimo neke trenutke javne katarze i posipanja pepelom hoolywoodskih zvijezda zbog grozota koje su snimili.

Crvena Sonja

Nakon uspjeha Terminatora Arnold Schwarzenegger je ponovno obukao barbarske prnje kako bi odglumio u Crvenoj Sonji - lošoj kopiji Conana. Nekoliko godina kasnije javno je otvorio dušu i priznao kako žali svim srcem što je snimio taj film: "Ovo je najgori film koji sam ikada snimio. Kada ne mogu stati na kraj djeci pošaljem ih u sobu gdje za kaznu moraju deset puta gledati Crvenu Sonju. Poslije toga više s njima nemam problema".

Gledatelji su Crvenoj Sonji na IMDB-u dali prosječnu ocjenu od 4,5.

Jaws: The Revenge iliti Ralje: Osveta

Jaws: The Revenge je četvrti i posljednji film o strašnoj bijeloj psini koja terorizira maleni pitoreskni gradić na američkoj obali. Film je toliko loš da prosječna ocjena na IMDB-u nije u stanju preči niskih 2,7 bodova, a sam glumac Michael Caine nije mogao naći lijepu riječ za posljednji uradak u serijalu Ralje.

"Film nikada nisam gledao, a po svemu sudeći mora da je strašan. Međutim, vidio sam kuću koju je izgradio, a i ona je užasna", priznao je britanski dvostruki oskarovac.

Batman i Robin

Poslije Burtonove interpretacije Gotham Cityja i njegovog zaštitnika Batmana bilo je vrlo teško kreirati dostojne nastavke. No zvjezdana elita koju je okupio redatelj Joel Schumacher predvođena Georgeom Clooneyem, Chrisom O'Donnellom, Umom Thurman i Arnoldom Schwarzeneggerom pokušala je ponoviti uspjeh prva dva filma o čovjeku-šišmišu. Ako ste gledali film rezultat znate i sami, a ako niste smatrajte se sretnicima i izbjegavajte ga u širokom luku pa makar to značilo da okrenete program na neku od tisuću sapunica.

"Ja sam odgovoran za sve. Ovo nije jedan od najdražih filmova koje sam napravio ali sam ponosan na glumce i sve umjetnike koji su sudjelovali na njemu. Preuzimam potpunu odgovornost za Batman i Robina", rekao je Joel Schumacher o svojem uratku koji na IMDB-u ocjenjen sa 3,6.

Battlefield Earth ili Bojno Polje Zemlja

Film u kojemu John Travolta glumi vođu vanzemljaca na Zemlji koji su u dalekoj budućnosti došli na naš planet kako bi ga kolonizirali zbog zlatne rude je toliko loš da ga se sam scenarista J.D. Shapiro odrekao preko novina kazavši da je napisao najlošiji film ikada.

"Za početak bi se htio ispričati svima koji su gledali Bojno Polje Zemlja. Film nije ispao onako kako sam namjeravao i obećao. Nitko ciljano ne kreira olupine, ustvari to nije fer prema olupinama jer njih ljudi zapravo žele gledati", stajalo je u pismu koje je J.D. Shapiro poslao New York Postu. Ta katastrofa od filma nedostojna da ju se čak nazove olupinom pošteno je zaradio 2,4 boda na IMDB-u.

League of Extraordinary Gentlemen ili po domaći: Družba pravih gentlemana

Izgleda da je film toliko dobar da je Sean Connery nakon snimanja izgubio svaku volju da do kraja života ponovno stane pred kamere. A u jednom intervjuu je film opisao ovim riječima: "To je bila prava noćna mora. Ovo iskustvo je jako utjecalo na mene i natjeralo me da dobro razmislim o showbiznisu. Zasitio sam se da stalno moram imati posla s idiotima". Družba pravih gentlemana i nije tako loše prošla kod publike, film je na IMDB-u dobio relativno solidnu prosječnu ocjenu od  5,5.

01.02.2012. 15:15:26
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    01.02.2012. 16:20
    NISU ONI GLEDALI HRVATSKI FILM. TO JE KATASTROFA.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh