« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
UNATOČ PROTIVLJENJU DESNICE

Hollande želi omogućiti strancima pravo glasa

Hollande je podsjetio da prvih mjeseci, ako pobijedi na izborima, kani provesti niz reforma, među kojima "strukturalne", "proračunske", "bankarske" i "teritorijalne" reforme

Fotografija vijesti
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Francois Hollande

,

izbori u Francuskoj

Pobijedim li na izborima za predsjednika, založit ću se za promjenu izbornog zakona, kako bi i stranci koji nisu iz zemalja članica EU mogli glasati na lokalnim izborima, rekao je danas socijalist i najizgledniji kandidat za francuskog predsjednika Francois Hollande, prenosi Hina.

Hollande je podsjetio da prvih mjeseci, ako pobijedi na izborima, kani provesti niz reforma, među kojima "strukturalne", "proračunske", "bankarske" i "teritorijalne" reforme. Pravo da glasuju na lokalnim izborima Hollande bi dao strancima iz zemalja nečlanica Europske unije, a koji žive u Francuskoj pet godina.

Stranka predsjednika Nicolasa Sarkozyja koji će se s Hollandeom sučeliti u drugome izbornom krugu 6. svibnja, oštro kritizira takvu Hollandeovu nakanu. Kritike je Sarkozy dodatno zaoštrio nakon nedjelje kada su rezultati prvog izbornog kruga pokazali da je 18 posto birača glasalo za predsjedničku kandidatkinju krajnje desnice Marine Le Pen, protivnicu liberalne useljeničke politike.

Sarkozy nastoji pridobiti dio njezinih birača za drugi izborni krug.

25.04.2012. 13:56:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh