« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
HRVATSKA - ENGLESKA

I engleski policajci stigli u Zagreb

Sve je spremno za sutrašnju utakmicu, a policija već danas osigurava važnije punktove.

Englezi su stigli i spremaju se za utakmicu krstareći kafićima i pubovima
Englezi su stigli i spremaju se za utakmicu krstareći kafićima i pubovima (Ranko Suvar, CROPIX)
Više o

huligani

,

britanska policija

,

Hrvatska-Engleska

Nogometni susret reprezentacija Hrvatske i Engleske utakmica je visokog rizika na kojoj se očekuje 37.000 gledatelja, među kojima i 2700 engleskih navijača, no u policijskom stožeru osiguranja ne očekuju probleme i ispade jer, kako je danas rečeno u Ravnateljstvu policije, u Zagreb ne dolaze huligani već ljubitelji nogometa i svoje reprezentacije.

U osiguranju utakmice sudjelovati će i 12-eročlani engleski policijski tim na čelu s Stephenom Thomasom koji je istaknuo kako u Hrvatsku ne dolaze huligani već navijači koji će "popiti koje hrvatsko pivo, dobro se zabaviti i bodriti svoju momčad".

EngleziPrema ranijim informacijama, za engleske navijače osigurano je 4000 ulaznica, no Thomas je izjavio kako se očekuje njih 2700.

"Ne očekujemo probleme s engleskim navijačima, ali nemamo toliko povjerenja u našu igru", kazao je Thomas u čijem timu su i šestorica policajaca posebno obučena za odnose s navijačima.

S hrvatske strane zabranu dolaska na utakmice nogometne reprezentacije ima 129 navijača koji će dva sata prije utakmice policiji morati javiti gdje će se nalaziti za vrijeme utakmice.

Načelnik zagrebačke policije Ivica Tolušić izrazio je nadu da se neće ponoviti događaji iz 2006. kada je u Zagrebu prvi put gostovala engleska reprezentacija i kada je privedeno 239 navijača.

Načelnik Uprave policije Marko Rašić izvijestio je da će zagrebačkim policajcima za osiguranje utakmice stići pomoć interventnih policajaca iz svih policijskih uprava te da se od danas do odlaska engleskih navijača u cijeloj Hrvatskoj na snazi pojačane sigurnosne mjere, posebice na pravcima dolaska hrvatskih navijača na utakmicu.

Huliganima zabranjen dolazakNa sutrašnju utakmicu na stadionu u Maksimiru ne smije doći oko 3000 registriranih engleskih huligana koji su policiji morali predati svoje putovnice.

Po posljednjim informacijama, u Zagreb stiže oko 150 autobusa s navijačima iz svih krajeva Hrvatske.

Voditelj stožera osiguranja je zamjenik načelnika zagrebačke policije Mihael Varga koji je istaknuo da će na dan utakmice od 17 do 24 sata oko stadiona neke ulice biti zatvorene za promet. Dodao je da se ulazi na stadion otvaraju u 18 sati, tri sata prije početka utakmice.

09.09.2008. 16:15:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh