« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KRV I RIJEČI

Holbrooke: SAD ne vode izravne pregovore s talibanima

Mediji nakon Londona imaju opsesiju raznim vrstama tajnih razgovora i pregovora s talibanima, primijećuje posebni predstavnik SAD-a za Afganistan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Afganistan

,

talibani

,

Richard Holbrooke

Sjedinjene Države ne vode izravne razgovore s afganistanskim talibanima, a bilo kakvi pregovori s njima ići će ruku pod ruku s vojnim uspjesima, rekao je u nedjelju posebni američki predstavnik za Afganistan Richard Holbrooke.

Holbrooke je na sigurnosnoj konferenciji u Muenchenu odbacio nagađanja medija, pokrenuta nakon londonske konferencije o Afganistanu 28. siječnja, da postoje tajni kontakti SAD-a i talibana.

"Mediji nakon Londona imaju opsesiju raznim vrstama tajnih razgovora i pregovora s talibanima. Stoga želim vrlo jasno reći da naša zemlja nije uključena ni u kakve izravne razgovore s njima", rekao je Holbrooke.

"Pregovori i vojne operacije mogu se odvijati usporedno.. a vojni uspjeh će na njih imati znatan utjecaj", rekao je Holbrooke, navevši kao primjere napore za okončanjima ratova u Vijetnamu i bivšoj Jugoslaviji. (hina/metro-portal)

07.02.2010. 16:04:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh