« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Hodajmo Jarunom u subotu

U subotu na Jarunu hodanje pet kilometara za promociju darivanja organa

Milan Bandić čest je sudionik dobrotvornih maratona
Milan Bandić čest je sudionik dobrotvornih maratona (CROPIX)
Više o

Hrvatska udruga Transplant

,

humanitarna akcija

,

World Transplant

,

hodanje na Jarunu

,

presađivanje organa

Hrvatska udruga Transplant (HUT) u subotu, 25. listopada, organizira hodanje u duljini pet kilometara po biciklističkoj stazi na Jarunu, kao dio međunarodne akcije promocije darivanja i presađivanja organa, koja se toga dana organizira u cijelom svijetu.

Worlds Biggest Wolk Foundation iz Australije, na inicijativu članica World Transplant Games Federation-a, organizirat će u subotu akciju "Najvećeg hodanja na svijetu" - hodat će se pet kilometara u isto vrijeme na pet kontinenata s ciljem podizanja svijesti o važnosti i potrebi za darivanjem organa u svrhu liječenja, priopćio je HUT.

Hodanje počinje u 13 sati s livade između ulaza Hrgovići i ulaza Hrvatskog Sokola. Hodači se mogu prijavljivati od 12 sati na štandu HUT-a gdje će dobiti redni broj, a prvi prijavljeni sudionik je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Akciju su poduprli Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Grad Zagreb, a na štandovima će se moći dobiti promotivni materijali i informacije o zakonskoj regulativi transplantacijskog programa u Hrvatskoj.

Kao doprinos novom zakonu protiv pušenja moći će se izmjeriti krvni tlak, količina ugljičnog monoksida u krvi, provjeriti opskrbljenost perifernog krvotoka kisikom i obaviti spirometriju. Uz kratki prigodni program osigurani su dodatni sportsko-rekreativni sadržaji i igraonica za djecu, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

23.10.2008. 15:40:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh