« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
strašno!

Uhvaćen zagrebački kradljivac štenadi

Lopov je poprskao suzavcem vlasnika i petogodišnju kći i ukrao štenad koja je kasnije uginula

Jorkširski terijeri umiljati su, ali i vrlo skupocjeni
Jorkširski terijeri umiljati su, ali i vrlo skupocjeni (Corbis)
Više o

kućni ljubimci

,

jorkširski terijer

,

zlostavljanje životinja

,

kradljivac štenadi

,

prodaja životinja

,

štenci

Zagrebačka policija uhvatila je lopova koji je, predstavivši se kao kupac, prije četiri dana ukrao dva šteneta jorkširskih terijera, poprskavši suzavcem vlasnika i njegovu petogodišnju kćer.

Policija je danas izvijestila da je 34-godišnji osumnjičenik s tri godine mlađim vlasnikom pasa telefonom dogovorio kupnju štenadi. U nedjelju navečer našli su se pokraj trgovine Pet centra u Heinzlovoj ulici, a osumnjičeni je nakon pregleda dvomjesečnih ženke i mužjaka jorkširskih terijera u automobilu suzavcem poprskao vlasnika pasa i njegovu kćer koja je bila na zadnjem sjedištu.

Lopov se potom dao u bijeg noseći sa sobom štenad prema svom automobilu. Vlasnik pasa ga je sustigao, no čuvši plač i vrisak svog djeteta, pustio ga je i vratio se do automobila.

Lopovu je, pak, dok je trčao, ispalo jedno štene koje je ubrzo uginulo, a kasnije je istu sudbinu doživio i drugi psić kojega je osumnjičeni stavio u vrećicu i bacio u kontejner ispred zgrade u kojoj stanuje.

U njegovu garderobnom ormariću na radnom mjestu pronađena je veterinarsko-zdravstvena svjedodžba za kućne ljubimce i sprej "suzavac".

Policija ga je privela istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda zbog razbojstva i nanošenja tjelesne ozljede, a moguća je i prijava za mučenje životinja. (hina/metro-portal)

23.10.2008. 14:54:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh