« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
prsti u vegeti

Hoće li Damir Polančec otići?

Ekipa menadžera koji su isplanirali preuzimanje Podravke navodno neće potonuti sama, nego će povući i potpredsjednika Vlade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Josip Friščić

,

Damir Polančec

,

Srđan Mladinić

,

Darko Marinac

,

Zdravko Šestak

,

Milan Horvat

,

Podravka afera

,

Saša Romac

,

Josip Pavlović

U zgradu Državnog odvjetništva jutros je stigao i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić, još jedan od aktera afere u Podravci. Tijekom današnjeg dana na ispitivanje bi trebao biti priveden i Milan Horvat, suvlasnik Fime koji je s Marincem skrojio plan nezakonitog preuzimanja Podravke.

Još jučer su na ispitivanje stigli sadašnji i bivši predsjednik Uprave, Zdravko Šestak i Darko Marinac, te članovi Uprave Josip Pavlović i Saša Romac. Njihova ispitivanja u USKOK-u potrajala su gotovo do 23 sata, a nitko od osumnjičenika nije se izjasnio o krivnji.

No, u medijima se nagađa da će uhićena ekipa ipak progovoriti o 'velikim ribama' koje stoje iza svega, točnije o ministru gospodarstva i potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, o čijoj smjeni se govori više nego ikad.

Naznaku rušenja ministra jučer je indirektno u svojoj izjavi najavio i prvi čovjek HSS-a Josip Friščić, koji je rekao da nikome u politici neće dati 'bianco mjenicu'.

Oporbene stranke SDP, HNS i IDS već su zatražili javno glasovanje u Saboru u kojem se traži Polančecova smjena.

Za izglasavanje nepovjerenja oporbenim zastupnicima potrebno je 77 glasova u Saboru, a sa 6 glasova HSS-a Polančec bi bio sasvim blizu izlasku iz Vlade. SDP ima 56 zastupnika, HNS šest, dok IDS ima tri, a sa HSS-om nedostajalo bi svega šest glasova za njegovu smjenu.

Ministar Polančec, pak, navodno tvrdi kako upravo njemu podmeću, a iza svega stoji ne samo HSS već i Vladimir Šeks, kao i njegov stalni oponent u Vladi, ministar financija Ivan Šuker.

Dokaz za tu tvrdnju Polančec vidi u tome da je sve krenulo nizbrdo kad je Porezna uprava započela obradu kreditiranja splitskog SMS-a, a Porezna uprava je pod nadzorom ministra Šukera.

22.10.2009. 09:43:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh