« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
DAN D

Hoće li Anonymous danas srušiti Facebook?

Napad bi trebao početi tijekom dana, a hoće li se dogoditi ili ne, ne znamo, možemo samo čekati i pratiti što se zbiva

Operacija Facebook trebala bi se dogoditi danas
Operacija Facebook trebala bi se dogoditi danas (Twitter)
Više o

hakeri

,

Anonymous

,

Facebook napad

,

rušenje Facebooka

Danas bi trebala početi Operacija Facebook hakerske ekipe Anonymous, koja ima cilj zbrisati najpopularniju društvenu mrežu na svijetu. Kako se lijepo vidi na njihovoj Twitter stranici posvećenoj napadu, #Op Facebook, odbrojavanje završava i spremaju se za akciju.

Glavni razlog napada prema Anonymousima je činjenica da Facebook ima loše postavke privatnosti s kojima nikad ne možete u potpunosti upravljati, a informacije o vama se, kako kažu Anonymousi, prodaju agencijama.

Facebook trenutno koristi 800 milijuna ljudi u svijetu, svakodnevno se uploada preko 250 milijuna fotografija i lajka 900 milijuna objava, tako da bi pad sustava mogao stvarno napraviti veliki cirkus, pogotovo ljudima koji su sve svoje kontakte s prijateljima prebacili na Facebook.

Uglavnom, pratite događanja na njihovoj Twitter stranici i nemojte se čuditi ako vam najednom počnu zvoniti telefoni .... ako su ih vaši prijatelji zapamtili.

Inače, cijeli projekt vezan je datumom na dan Guya Fawkesa, čovjeka koji je pokušao dići u zrak britanski parlament daleke 1605. godine. Nakon godina zabave na vlastiti račun kroz bacanje petardi i slavljenje neuspješne pobune protiv vlasti, dan je ponovno aktualiziran filmom V for Vendetta, a maska Guya Fawkesa iz filma postala je zaštitni znak otpora protiv establishmenta.

Najbolji vic je u tome što se na Facebook accountu Anonymousa poziva ekipa da im pomogne diverzijama, jer za sada znaju kako srušiti Face na sat vremena, a u slučaju da imaju pomoć, mogli bi napraviti i veću štetu.

Facebook account Anonymousa

 

Evo najave napada:


05.11.2011. 10:50:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh