« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
IGRA SE ZAHUKTAVA

HNS udara po Štimcu, prijavit će ga Disciplinskoj komisiji zbog 'crnih torbi'

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nije želio potvrditi da li prijava Štimca Disciplinskoj komisiji znači i onemogućavanje Štimca u podnošenju kandidature

Igor Štimac
Igor Štimac (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

HNS

,

Igor Štimac

,

tužba

,

Vlatko Marković

,

Zorislav Srebrić

,

prijava

,

crne torbe

Hrvatski nogometni savez prijaviti će po službenoj dužnosti Igora Štimca Disciplinskoj komisiji HNS zbog izjava o crnim torbama i financijskim malverzacijama koje su napravile štetu ugledu HNS-a i pojedincima, izjavio je danas glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić najavljujući i podizanje privatnih tužbi na redovnom sudu. "Postojanje crnih torbi i crnog novca opovrgnuli su službeni državni organi koji su proveli kriminalističku obradu i ustanovili da nema dokaza o kupovini glasova od strane Vlatka Markovića. Isto tako naše poslovanje prati revizorska kuća, raspravlja o njemu Izvršni odbor i usvaja ga Skupština i do sada u tim dokumentima nije pronađena niti jedna nepravilnost," kazao je Srebrić.

"Postojanje crnih torbi i crnog novca opovrgnuli su službeni državni organi koji su proveli kriminalističku obradu i ustanovili da nema dokaza o kupovini glasova od strane Vlatka Markovića", kazao je Zorislav Srebrić.

Glavni tajnik HNS-a nije želio potvrditi da li prijava Štimca Disciplinskoj komisiji znači i onemogućavanje Štimca u podnošenju kandidature, baš kao što nije imao niti odgovor na pitanje je li razočaran što je njegov dugogodišnji suradnik Ivan Brleković dao podršku Štimcu.

Tema današnje konferencije za novinare u Kući nogometa trebala je biti posvećena aktualnostima u hrvatskom nogometu, pogotovo nakon sinoćnje neočekivane pobjede Igora Štimca na Izvršnom odboru Nogometnog saveza Zagrebačke županije, ali se na konferenciji nije pojavio aktualni predsjednik HNS-a Vlatko Marković koji će, po riječima glavnog tajnika, sutra u 11 sati Izbornoj komisiji HNS-a predati svu potrebnu dokumentaciju za kandidaturu za svoj četvrti mandat na čelu HNS-a.

Srebrić je podsjetio da svaki kandidat mora u kandidaturi osim podrške svog matičnog saveza predočiti i podršku još šest županijskih saveza, predati uvjetovanu dokumentaciju, koja mora sadržavati i potvrde o nekažnjavanju, da se zadnje tri godine nije bavio poslovima vezanim uz sudačku organizaciju, te potvrdu da se kandidat u posljednjih godinu dana nije bavio posredovanjem u transferu igrača. Izbor za novog predsjednika HNS-a održat će se 17. prosinca, a oba kandidata već su osigurala podršku dovoljnog broja županijskih saveza da se mogu i službeno kandidirati. (hina/metro-portal)

29.11.2010. 16:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh