« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
SLUČAJ DOSSIER.HR

HND traži opoziv smjene Ane Jelinić

Obradu ključnih društvenih tema kakva je korupcija treba poticati, a ne naprasno smjenjivati one koji ih se dotaknu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/Cropix)
Više o

HTV

,

Hloverka Novak Srzić

,

Zdenko Duka

,

Ana Jelinić

,

Darko Petričić

,

Dossier HR

,

otkazi HRT

Hrvatsko novinarsko društvo u današnjem se priopćenju žestoko usprotivilo odluci glavne urednice Informativnog programa Hrvatske televizije Hloverke Novak Srzić da "naprasno - bez ikakvog uobičajenog postupka - smijeni Anu Jelinić, urednicu informativne emisije Dossier.hr zbog, kako joj je rekla, 'teškog uređivačkog propusta'".

Ana Jelinić je intervjuirala politologa Darka Petričića koji je govorio o pojedinim korupcijskim slučajevima koje objavljuje u svojoj novoj knjizi, a pritom se oprezno ograđivala od dijela izlaganja, ističu u HND-u. Tvrde da je glavna urednica informativnog programa prethodno bila precizno obaviještena o temi i strukturi emisije.

HND smatra da treba poticati ključne društvene teme kao što je tema o korupciji koja izjeda hrvatsko društvo, a ne ovako drastično i neargumentirano kažnjavati urednike i novinare koji te teme otvaraju.

"Tražimo da Ana Jelinić bude vraćena na mjesto urednice Dossier.hr-a, a ova smjena dodatno ruši ionako već teško narušeni ugled javne televizije", navodi u priopćenju predsjednik HND-a Zdenko Duka. (hina/metro-portal)

13.11.2009. 18:19:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh