« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NATJEČAJ

HND traži najbolje novinarske radove 2010.

Nagrade za najbolje novinarske radove dijelit će se u više kategorija, natječaj traje do 28. veljače

Novine
Novine (Shutterstock)
Više o

HND

,

natječaj

,

novinari

Hrvatsko novinarsko društvo odabrat će najbolje novinarske radove koji su napisani u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2010. Natječaj je otvoren do 28. veljače ove godine, prenosi Hina. 

Temeljem Statuta i Pravilnika o novinarskim nagradama HND-a, Pravilnika o nagradi Novinar godine te kriterija i postupka za dodjelu nagrade za životno djelo, nagrade će se dodijeliti u nekoliko kategorija, priopćio je danas HND.

Tako će se dodijeliti - nagrada za životno djelo Otokar Keršovani, nagrada Novinar godine, godišnje nagrade za najzapaženije novinarske radove Marija Jurić Zagorka za pisano, radijsko, televizijsko i istraživačko novinarstvo te nagrada za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić i nagrada za novinsku fotografiju Nikša Antonini.

Kako se navodi, za nagrade HND-a autore mogu predlagati svi pojedinci, ogranci, zborovi i županijska vijeća, uredništva i članovi HND-a, te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HND-a, kao sami autori.

Uz obrazloženi prijedlog, kandidati i predlagači dužni su priložiti fotokopije objavljenih radova, odnosno CD ili DVD snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija, a fotoreporteri, osim dokaza o objavljenoj fotografiji, fotografiju veličine najmanje 18 puta 24 centimetra.

Podsjeća se da se novinarske nagrade sastoje od priznanja i pripadajućega novčanog iznos pa tako dobitniku nagrade Otokar Keršovani pripada iznos od 15.000 kuna, dobitniku nagrade Novinar godine 8000 kuna, a dobitnicima nagrada Marija Jurić-Zagorka, Žarko Kaić i Nikša Antonini iznos od po 5000 kuna.

Radovi i prijave šalju se na adresu: Hrvatsko novinarsko društvo - Natječaj za 2010. godinu, 10000 Zagreb, Perkovčeva 2.

12.01.2011. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh