« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PARLAMENTARNA KRIZA?

Hitno sazvana sjednica Predsjedništva Sabora

Predsjednik Sabora Bebić najavio je da će se konzultirati s predstavnicima klubova te sazvati sjednicu Predsjedništva, s ciljem da se donesu odgovarajuće odluke

Fotografija vijesti
Više o

Sabor

,

Milorad Pupovac

,

Luka Bebić

,

Hrvatski sabor

,

Kukuriku koalicija

Nakon što je predsjednik Kluba SDSS-a Milorad Pupovac najavio kako njegova stranka neće sudjelovati u radu Sabora dok se ne postigne dogovor na koji način će se završiti zasjedanje, predsjednik Sabora Luka Bebić bio je prisiljen zaključiti današnju sjednicu zbog nedostatka kvoruma, javlja Hina.

Pupovac je sa saborske govornice iznio stav SDSS-a po kojemu aktualne okolnosti u kojima zadnjih tjedana zasjeda Sabor nisu one u kojima bi parlament treba zaključiti zasjedanje u šestom sazivu.

Naglasio je da u svakom natjecanju, od boksa do govorništva, postoje pravila igre, da se u boksu zna koje su vrste udaraca dopuštene, a u govorništvu, posebno u parlamentarizmu, koje su riječi dopuštene.

Sukladno tome, rekao je Pupovac, SDSS smatra kako je neophodno da predsjednik Sabora Luka Bebić sazove sjednicu Predsjedništva proširenu s predsjednicima klubova, gdje bi se klubovi dogovorili na koji način zaključiti zadnje zasjedanje aktualnog saziva, "da nitko nema štete i da izglasamo sve što je potrebno".

Dok se takav dogovor ne postigne, naglasio je, SDSS smatra svojom dužnošću ne sudjelovati u radu Sabora, ali će učiniti sve da Predsjedništvo takav dogovor postigne.

Predsjednik Sabora Bebić najavio je da će se konzultirati s predstavnicima klubova te sazvati sjednicu Predsjedništva, s ciljem i željom da ovo zasjedanje završi i donesu se odgovarajuće odluke, te kako bi se 4. prosinca mogli pristupiti izborima.

U sabornici su, prije završetka sjednice, sjedili zastupnici HDZ-a, među kojima i Marko Turić i Branko Vukelić koji zbog bolesti, odnosno liječenja, već duže vrijeme ne dolaze u Sabor, zatim svih šest zastupnika HSS-a, zastupnici nacionalnih manjina Zdenka Čuhnil, Deneš Šoja i Nazif Memedi, a među nazočne je bila upisana i nezavisna zastupnica Đurđa Adlešič.

Zastupnici oporbenih stranaka Kukuriku koalicije, koji su jučer proglasili bojkot rada Sabora izražavajući tako, kako su rekli, prosvjed zbog HDZ-ovog narušavanja ugleda i dostojanstva parlamenta, okupili su se ispred sabornice gdje su na televiziji pratili događaje u sabornici.

14.10.2011. 14:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh