« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
MARKETING

Hitler prodaje gadgete

U trgovinama lanca 7-Eleven na Tajvanu mogli su se kupiti USB uređaji, privjesci za ključeve i magneti na kojima je Hitlerov lik

Fotografija vijesti
Više o

Adolf Hitler

,

Tajvan

,

prodaja

,

USB stick

,

7-Eleven

Prodaja elektroničkih naprava s likom Adolfa Hitlera u trgovinama lanca 7-Eleven na Tajvanu izazvala je u ponedjeljak gnjev izraelskog diplomatskog predstavništva u Taipeju.

USB uređaji, privjesci za ključeve i magneti na kojima je Hitlerov lik prodavali su se u nekoliko trgovina tog japanskog lanca.

"Zaprepašteni smo ovom Hitlerovom slikom koja je još jednom iskorištena u marketinške svrhe", reagirala je Simona Halperin koja vodi izraelski ured za gospodarsku i kulturnu suradnju u Taipeju.

Ovaj izgred, dodala je ipak, rezultat je "neznanja" i ne znači "potporu ni poistovjećivanje s nacističkim zločinima u vrijeme holokausta".

Predsjednica Chain Store Corpa, tvrtke koja upravlja trgovinama 7-Eleven na Tajvanu, rekla je pak da sporni lik ne predstavlja Adolfa Hitlera.

"Ne sliči na Hitlera. Ovo nisu brkovi, već zub", rekla je govoreći o crnom kvadratiću na njegovu licu koji podsjeća na brkove nacističkog vođe.

Pop kultura i oglašivačka industrija u Aziji nerijetko rabe lik Adolfa Hitlera i ikonografiju Trećeg Reicha.

26.09.2011. 16:20:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh