« Film
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NOVI CIKLUS

Hitchcock i James Mason u kinu Tuškanac

Uz još nekoliko novih švedskih filmova pogledajte niz odličnih kinotečnih naslova velikog engleskog glumca Jamesa Masona

(Arhiva)
Više o

Alfred Hitchcock

,

kino Tuškanac

,

zagreb-info

,

švedski film

,

James Mason

Srijeda, 3. ožujka
19.00 'Sedmi veo'
('The Seventh Veil'), r: Compton Bennett, 1945., 94 min,
u: Ann Todd (Francesca), James Mason (Nicholas), Herbert Lom (Dr. Larsen), Hugh McDermott (Peter Gay), Albert Lieven (Maxwell Leyden)

Francesca je nekadašnja slavna pijanistica koja pati od amnezije i nakon pokušaja samoubojstva liječi se u ustanovi za mentalne bolesti. Njezin psihijatar dr. Larsen pomaže joj da se prisjeti prošlosti i događaja koji su je doveli do sadašnjeg stanja. Kroz isječke sjećanja koja joj se polako vraćaju, ona spoznaje istinu o teškom životu i ljudima koji su je povrijedili. Čini se da joj je jedina potpora bio njezin skrbnik Nicholas.

Četvrtak, 4. ožujka
21.00 'Sedmi veo' ('The Seventh Veil'), r: Compton Bennett, 1945., 94 min,
u: Ann Todd (Francesca), James Mason (Nicholas), Herbert Lom (Dr. Larsen), Hugh McDermott (Peter Gay), Albert Lieven (Maxwell Leyden)

Petak, 05. ožujka
19.00 'Bjegunac' ('Odd Man Out'), r: Carol Reed, 1947., 116 min,
u: James Mason (Johnny McQueen), Robert Newton (Lukey), Kathleen Ryan (Kathleen Sullivan), Cyril Cusack (Pat)

Johnny McQueen, vođa jedne irske organizacije slične poznatijoj IRA, nedavno je pušten iz zatvora. Smišlja pljačku kako bi se dokopao novca za organizaciju. Tijekom pljačke stvari krenu naopako i on je ranjen. 'Nestaje' na mračnim ulicama Belfasta, policija je na nogama. Kathleen, djevojka koja ga voli, pokušava doći do njega prije policije... Respektabilan Reedov film, izvanredne fotografije i odlične glume Roberta Newtona.

21.00 'Sjever sjeverozapad' ('North by Northwest'), r: Alfred Hitchcock, 1959., 131 min,
u: Cary Grant (Roger O. Thornhill), Eva Marie Saint (Eve Kendall), James Mason (Phillip Vandamm), Jessie Royce Landis (Clara Thornhill)

Nesretnim spletom okolnosti sredovječni Roger O. Thornhill koji radi u oglašivačkoj agenciji biva zamijenjen za špijuna koji radi za CIA-u. Nakon što ga otme nekolicina muškaraca, završi na nepoznatu imanju gdje ga ispituje čovjek koji je uvjeren da je on George Kaplan. Shvativši da mu je život ugrožen, Roger će morati brzo pronaći pravoga Georgea.

Subota, 6. ožujka
19.00 'Zvijezda je rođena' ('A Star Is Born'), r: George Cukor, 1954., 169 min,
u: Judy Garland (Vicki Lester / Esther Blodgett), James Mason (Norman Maine), Jack Carson (Matt Libby), Charles Bickford (Oliver Niles)

Remake istoimenog filma iz 1937. godine s Judy Garland i Jamesom Masonom u glavnim ulogama. Norman Maine filmska je zvijezda kojoj se karijera bliži kraju, a Esther Blodgett mlada je pjevačica koja ga spašava u neugodnoj situaciji. Shvativši koliko je talentirana, Norman joj pomogne da postane zvijezda i njih dvoje se vjenčaju, no zbog problema s karijerom Norman se odaje piću...

02.03.2010. 07:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh