« Kultura
objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana
OSVRT

Hiperreastični ciklus Ive Kajzera

Predstavljamo vam novi sugestivni primorski ciklus Ive Kajzera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro)
Više o

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Ivo Kajzer

,

osvrt

Slikar Ivo Kajzer, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik,autor sugestivnih ciklusa posvećenih uvijek privlačnoj i izazovnoj tematici mora, ljudi , brodova, priobalja.

Opus Ive Kajzer obilježen je sveprisutnom harmonijom, cijeli je svijet u suglasju, i primireno, uspavano more za koga se nikada ne zna kada će se i u kakvom raspoloženju probuditi, mali čamce, barke, razna plovila koja oduvijek spajaju čovjeka i more i povijesni gradovi na obali sa sačuvanom arhitekturom iz davnina.

Ivo Kajzer istaknuti je hrvatski hiperrealist, nadahnuti autor koji kontinuirano bilježi trenutke suživota s morem, u mediteranskoj klimi, u buri i vjetri, u tišini i miru.

Slikar je na svojim brojnim uljima oživotvorio ili zapisao izgled primorskih gradova u kamenu, na samoj obali, u neposrednom kontaktu s brodicama i morem, prisustvo čovjeka zaposlenih na barkama u pripremama za plovidbu.

Hiperrealistični ciklusi Ive Kajzera izvedeni živopisnim kolorom snažno dočaravaju atmosferu života na obali, pored mora, život kakav jest.

Ali ne, Kajzer ne slika idealizirane prostore, on slika ljepšu stranu stvarnosti, onako kako i treba doživljavati i vlastiti život i druge.

Kajzer voli i cijeni ljepotu, finu, odmjerenu, primirenu, vidljivu i prepoznatljivu kroz njegove brojne motive.

Nedavno je riječka publika mogla uživati u njegovim hiperrealističnim uljima u galeriji Juraj Klović, s motivima mora.

16.01.2024. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh