« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
UZ OBAMU

Hillary Clinton više ne želi biti predsjednica SAD-a

Hillary Clinton je zadovoljna svojom ulogom na čelu američke diplomacije te ne namjerava ulaziti u borbu s Obamom

Hillary Clinton
Hillary Clinton (Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Barack Obama

,

američki predsjednički izbori

Američka državna tajnica Hillary Clinton u petak je ponovo odbacila nagađanja da ima ambicije za još jednu kandidaturu za predsjednicu SAD-a, izvijestila je TV mreža MSNBC News.

Tijekom posjeta Novom Zelandu u petak, Clinton je u televizijskom intervjuu kazala da se neće kandidirati za predsjednicu, bez obzira na premoćnu pobjedu oporbenih republikanaca, koji su na ovotjednim kongresnim izborima u kampanji koristili nepopularnost predsjednika Baracka Obame i njegove politike među biračima.

Loši izborni rezultati Demokratske stranke široko su interpretirani kao referendum o Obami, što otvara pitanja o tome koga stranka može kandidirati na predsjedničkim izborima 2012., kada se očekuje da se Obama natječe za reizbor, ali i na izborima 2016.

Clinton je rekla kako je vrlo sretna da radi ono što radi, na čelu američke diplomacije, te da neće biti prva žena predsjednica Sjedinjenih Država. U intervjuu je je kazala kako SAD "treba biti" spreman da ima ženu kao vrhovnog zapovjednika, a na pitanje da li bi to mogla biti ona, odgovorila je: "pa ne ja, ali netko će biti".

Na pitanje bi li isključila mogućnost kandidature za Bijelu kuću na izborima 2016. ili ranije, odgovorila je: "O, da, da".(hina/metro-portal)

05.11.2010. 20:13:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh