« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OPASNA POLITIKA

Hillary Clinton opet proziva Irance

Clinton je izjavila kako se pripremaju ''nove mjere kojima će se Irance uvjeriti da izmijene dosadašnji tijek događaja''

(Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

iranski nuklearni program

,

Svjetski forum

,

nuklearna politika

Američka državna tajnica Hillary Clinton u nedjelju je u Dohi pozvala Irance da ponovno razmisle o svojoj opasnoj nuklearnoj politici.

"Aktivno surađujemo sa svojim regionalnim i međunarodnim partnerima kako bismo pripremili i i primijenili nove mjere kojima ćemo Irance uvjeriti da izmijene dosadašnji tijek događaja", rekla je Clinton u govoru održanom na američko-islamskom Svjetskom forumu u Dohi.

Državna tajnica je u nedjelju započela trodnevni posjet zaljevskim zemljama. Prvi je na redu posjet Kataru, a tema razgovora bit će Iran, Irak te mogućnost obnove mirovnog procesa na Bliskom istoku.

U ponedjeljak će Clinton iz Dohe otputovati u Saudijsku Arabiju gdje će se sastati s mnogim visokim dužnosnicima, među kojima sa saudijskim kraljem Abdulahom i ministrom vanjskih poslova Saudom Al Faisalom. (hina/metro-portal)

14.02.2010. 19:42:18
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    14.02.2010. 20:51
    zanimljivo mi je da je u Saudijskoj Arabiji na vlasti kralj i da je situacija u s vezi takozvanih ljudskih prava mnogo gora nego u Iranu, naročito kada se govori o pravima žena... a to uveliko govori o besrajnom licemjerju ove glupače, popularne kao Hitlery i općenito o katastrofalnoj vanjskoj politici USrA :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh