« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
STVARNO?

Higijenski proizvodi puni su opasnih sastojaka

Mogući zdravstveni učinci tih aditiva mogu se pojaviti u obliku iritacije genitalija, povećanog rizika od raka, alergijskog osipa i pojave astme

Nije sve baš tako jednostavno
Nije sve baš tako jednostavno (Arhiva)
Više o

higijenski proizvodi

,

štetni sastojci

Potencijalno štetne kemikalije sve više nalaze u higijenskim proizvodima za žene, kao što su ulošci, tamponi, vlažne maramice i papirnati ručnici. U svim tim higijenskim proizvodima nalaze se opasni pesticidi, boje, konzervansi i mirisi.

Mogući zdravstveni učinci tih aditiva mogu se pojaviti u obliku iritacije genitalija, povećanog rizika od raka, alergijskog osipa i pojave astme.

Proizvođači bi zapravo trebali objaviti sve aditive i sastojke koje koriste u ulošcima, tamponima i ostalim proizvodima za njegu žena. Svi sastojci koju su identificirani kao alergeni bi trebali biti istaknuti na proizvodima kako bi potrošači mogli izbjeći sastojke koji im izazivaju probleme.

Medicinski proizvodi

Higijenski ulošci i tamponi su regulirani kao medicinski proizvodi, a mogu biti kontaminirani vrlo otrovnim dioksinom, kao i pesticidima iz neorganski uzgojenog pamuka.

Navodno su razine u proizvodima vrlo male, ali mogu imati veliki utjecaj na visoko propusno tkivo vagine kada su u izravnom kontaktu s krvlju.

Detalje pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
22.09.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh