« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZAJEDNIČKI INTERES

HHO i HUP najavili osnivanje grupe za rješavanje problema golf terena

Nakon slanja poticaja za poništavanje zakona o golfu Vladi će se predložiti osnivanje radne grupe za pripremu nove verzije

(Boris Arbanas/Cropix)
Više o

Damir Kuštrak

,

HUP

,

HHO

,

Ivan Zvonimir Čičak

,

Zakon o golf-igralištima

Predstavnici Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) dogovorili su da će osnovati zajedničku grupu koja bi trebala pomoći rješavanju problema vezanih uz golf u Hrvatskoj, rekao je nakon današnjeg sastanka predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

Čičak je kazao da u Hrvatskoj dulji period postoji intencija razvoja golfa u sklopu revitalizacije postojećih turističkih kapaciteta ali za sada od toga nema ništa jer se ideja golfa u javnosti kriminalizira, a donesena su i nespretna zakonska riješenja. Smatra kako se jedino zajedničkim dijalogom može ići prema Vladi i nadležnim institucijama kako bi se taj problem riješio.

Istaknuo je da je HHO zainteresiran za to jer smatra da je postojeći Zakon o igralištima za golf donesen na protuustavan način te da se u tom zakonom krše neka osnovna ljudska prava, prvenstveno oko izvlaštenja.

Najavio je da će idući tjedan poslati svoj poticaj za poništavanjem postojećeg zakona, kako bi se moglo krenuti s "nulte pozicije".

"Nakon toga ćemo Vladi predložiti osnivanje interdisciplinarne radne grupe koja bi pripremila rješenje Zakona o igralištima za golf", kazao je Čičak. Dodao je da bi u tu grupu svoje stručnjake dali HHO i HUP. Ocijenio je da je sadašnji zakon neprovediv, jer Vlada nije donijela provedbenu uredbu.

Predstavnik HUP-a Damir Kuštrak izrazio je zadovoljstvo sastankom rekavši kako je svima želja da se u Hrvatsku donesu investicije i otvore radna mjesta a da se pri tome ne krše ljudska prava. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 19:19:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh