« Biznis
objavljeno prije 13 godina
LOŠE VIJESTI

HG Spot ide u stečaj, a dionica IGH pala 3,59 posto nakon najava otkaza

Nekadašnja zvijezda među maloprodajom tehničke robe odlazi u stečaj ukoliko se ne dogovore s Microlineom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (hgspot.hr)
Više o

IGH

,

Hrvoje Prpić

,

HG spot

,

HG spot stečaj

Nakon što je tvrtka HG Spot putem Zagrebačke burze izvijestila da je tvrtka Microline podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka pred Trgovačkim sudom u Zagrebum dionica te vrtke pala je na Zagrebačkoj burzi za 19 posto te ju je burza stavila u segment promatranja nakon što ju je i blokirala.

"HG Spotu je blokiran žiro račun nekoliko dana. No, za pokretanje stečaja preduvjet je njegova blokada najmanje 60 dana. Vjerujem da je još moguć dogovor s manjim vjerovnicima poput Microlinea oko trajnog rješavanja duga", kazao je Hrvoje Prpić, savjetnik Uprave HG Spota.

Trgovine HG Spota sada ne rade, no Prpić se nada da bi za par dana mogle ponovno otvoriti vrata kupcima, ukoliko se postigne dogovor s Microlineom.

HG Spot se već duže vrijeme nalazi u teškoj financijskoj situaciji. Nije mogao otplaćivati komercijalne zapise i redovito podmirivati obveze prema dobavljačima. Ipak, uspio je postići dogovor oko dugova s najvećim vjerovnikom, Zagrebačkom bankom, koja drži 70 posto njegova duga.

IGH je pak danas objavio da je započeo izradu programa zbrinjavanja viška radnika koji uključuje poslovno uvjetovane otkaze za 64 zaposlena, navodeći da su na taj potez primorani zbog drastičnog pada investicijskih aktivnosti u Hrvatskoj i okolnim zemljama. Iz tog je razloga cijena dionice naše najveće građevinske tvrtke pala čak 3,59 posto.

07.06.2011. 19:01:45
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Essy
    16.06.2011. 13:35
    This forum needed saihkng up and youÂve just done that. Great post!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh