« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
HASAN NASARLAH

Hezbolah ima pravo nabavljati oružje

Vođa libanonskog šijitskog Hezbolaha izjavio kako njegov pokret ima pravo nabaviti svo potrebno naoružanje, odbivši potvrditi izraelske optužbe o posjedovanju raketa Scud

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

oružje

,

Hezbolah

"Priča o Scudu pojavila se nedavno i oko toga se digla velika prašina", rekao je šeik Nasralah, u prvoj javnoj reakciji na to pitanje. "Ne moramo potvrditi, ali ni demantirati informaciju o tomu jesmo li dobili oružje ili nismo - dakle, nećemo dati nikakav komentar", rekao je pred povjerenstvom zaduženim za financijsku, logističku i sigurnosnu potporu Hezbolahu. "To je naše stajalište", istaknuo je.

Kontroverze oko ovoga pitanja pojavile su se u početkom travnja kada je izraelski predsjednik Shimon Peres optužio Damask da šalje rakete Scud Hezbolahu, koji, kako tvrde izraelske vlasti, posjeduje više od 40.000 raketa, od kojih neke imaju domet od 300 km, što znači da su u stanju dosegnuti i veće izraelske gradove.

Američki ministar obrane Robert Gates potom je optužio Iran i Siriju da opskrbljuju Hezbolah raketama, ne preciziravši je li riječ o Scudovima. Sirija je opovrgnula njegove optužbe.

Nasralah smatra da je "legitimno i moralno pravo Hezbolaha posjedovati bilo koje oružje, s obzirom na to da ono služi zaštiti ugroženog stanovništva kojemu prijeti kancerogena prisutnost Izraela". (hina/metro-portal)

01.05.2010. 21:14:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh