« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
zavjera?

Henry priznao da je igrao rukom, Irci optužuju Fifu

POGLEDAJTE VIDEO - Irci su ogorčeni zbog suđenja i smatraju da ih Fifa ne želi na SP-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SP 2010.

,

Irska Francuska

,

Thierry Henry

Thierry Henry je priznao da je igrao rukom prije nego je u 103. minuti asistirao Williamu Gallasu za izjednačujući pogodak (1-1) koji je reprezentaciju Francuske, u susretu s Irskom, odveo na SP 2010.

"Da, igrao sam rukom, ali ja nisam sudac", izjavio je kapetan reprezentacije. "Bio sam iza dva Irca, lopta je odskočila i pala na moju ruku. Naravno da sam nastavio igrati, sudac nije ništa svirao", objasnio je.

Na pitanje smeta li mu činjenica što njegov potez baca mrlju na plasman Francuske na SP rekao je: "Ne, ne, kvalificirali smo se. Moja ruka će ostati upisana u povijesti, ali najvažnije je da smo se kvalificirali."

S druges strane, Irci su potpuno ogorčeni. Uvjereni su da su bili bolja momčad na terenu i da zaslužuju plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Cijela je Europa vidjela da smo zaslužili pobijediti ili barem proći na penale. Sve što tražim je poštenje i fair play", rekao je izbornik Irske Giovanni Trapattoni.

Robbie Keane smatra da je sve režirano u uredima Fife koja u Južnoj Africi želi Francusku: "To igranje rukom bilo je i više nego očito. Jasno je da Fifa nije željela da se Irska plasira na Svjetsko prvenstvo."

Dodao je da su Irci opljačkani i prevareni, ali da je Fifa sigurno sretna jer je ponovno pomogla velikima: "Fifa i Uefa su dobile rezultat kakav su željele. Michael Platini je vjerojatno odmah zvao Seppa Blattera i čestitao mu."

19.11.2009. 11:06:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh