« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
MRŽNJA I PREDRASUDE

HDZ traži Jovanovićevu ostavku

Klub HDZ-ovih saborskih zastupnika zatražio je danas od predsjednika Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije Željka Jovanovića (SDP) da podnese ostavku na tu dužnost

Željko Jovanović
Željko Jovanović (Cropix)
Više o

HDZ

,

SDP

,

Željko Jovanović

,

Nacionalno vijeće za suzbijanje korupcije

,

smjena

"Jovanović bi to mjesto trebao prepustiti nekom iz oporbe tko je manje poltikantski nastrojen i tko je spreman stvarno se boriti protiv korupcije, jer tu dužnost ne može obnašati osoba s toliko predrasuda i toliko mržnje prema onima čiji bi rad trebala nadzirati", izjavila je HDZ-ova zastupnica i potpredsjednica Nacionalnog vijeća Ana Lovrin, na konferenciji za novinare u Saboru.

Kao dokaz Jovanovićeve pristranosti Lovrin je navela njegovu izjavu da je HDZ "vrh kriminalne organizacije". "To je predrasuda bez argumenta, a on bi morao objektivno nadzirati provedbu strategije i akcijskog plana i rad hrvatske vlade i institucija", rekla je Lovrin.

Jovanoviću u grijeh Lovrin ubraja i činjenicu da na sjednicama Nacionalnog vijeća "nije problematizirao nijednu aferu vezanu za članove SDP-a, pa ni kad je izišlo na vidjelo da je kaznena prijava u odnosu na tržnice stajala u ladici državnoga odvjetnika do zastare, nakon čega je dotični državni odvjetnik i smijenjen".

Kazala je i da Jovanović nikad nije javno podupro rezultate i napore vlade u borbi protiv korupcije, a protumačila je da je to "zato što se boji da će dosljedne istrage jednog dana doći i do Rijeke i članova SDP-a"

Na pitanje hoće li saboru predložiti Jovanovićevo razrješenje, HDZ-ovci su odgovorili da će pričekati reakciju predsjednika Nacionalnog vijeća i oporbe, koja u vijeću ima većinu. "Moralan čovjek morao bi podnijeti ostavku. Naravno da opcija razrješenja stoji, kao i prijedlog samog Vijeća za razrješenje, ali ono je jedino radno tijelo Sabora u kojem oporba ima predsjednika i većinu članova", rekla je Lovrin. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 14:15:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh