Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2010. 14:15:50
MRŽNJA I PREDRASUDE

HDZ traži Jovanovićevu ostavku

Klub HDZ-ovih saborskih zastupnika zatražio je danas od predsjednika Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije Željka Jovanovića (SDP) da podnese ostavku na tu dužnost

Željko Jovanović
Željko Jovanović (Cropix)

"Jovanović bi to mjesto trebao prepustiti nekom iz oporbe tko je manje poltikantski nastrojen i tko je spreman stvarno se boriti protiv korupcije, jer tu dužnost ne može obnašati osoba s toliko predrasuda i toliko mržnje prema onima čiji bi rad trebala nadzirati", izjavila je HDZ-ova zastupnica i potpredsjednica Nacionalnog vijeća Ana Lovrin, na konferenciji za novinare u Saboru.

Kao dokaz Jovanovićeve pristranosti Lovrin je navela njegovu izjavu da je HDZ "vrh kriminalne organizacije". "To je predrasuda bez argumenta, a on bi morao objektivno nadzirati provedbu strategije i akcijskog plana i rad hrvatske vlade i institucija", rekla je Lovrin.

Jovanoviću u grijeh Lovrin ubraja i činjenicu da na sjednicama Nacionalnog vijeća "nije problematizirao nijednu aferu vezanu za članove SDP-a, pa ni kad je izišlo na vidjelo da je kaznena prijava u odnosu na tržnice stajala u ladici državnoga odvjetnika do zastare, nakon čega je dotični državni odvjetnik i smijenjen".

Kazala je i da Jovanović nikad nije javno podupro rezultate i napore vlade u borbi protiv korupcije, a protumačila je da je to "zato što se boji da će dosljedne istrage jednog dana doći i do Rijeke i članova SDP-a"

Na pitanje hoće li saboru predložiti Jovanovićevo razrješenje, HDZ-ovci su odgovorili da će pričekati reakciju predsjednika Nacionalnog vijeća i oporbe, koja u vijeću ima većinu. "Moralan čovjek morao bi podnijeti ostavku. Naravno da opcija razrješenja stoji, kao i prijedlog samog Vijeća za razrješenje, ali ono je jedino radno tijelo Sabora u kojem oporba ima predsjednika i većinu članova", rekla je Lovrin. (hina/metro-portal)

01.10.2010. 14:15:50
http://metro-portal.hr/hdz-trazi-jovanovicevu-ostavku/49055/