« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
'ISTOČNO OD RAJA'

HDZ Slavonsku televiziju prijavljuje DIP-u i Vijeću za medije

STV je odbila emitirati spotove zbog sadržaja, Tomislav Ivić tvrdi da se radi o političkom nalogu.

(Ivica Pejić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Osijek

,

Tomislav Ivić

,

lokalni izbori

,

Vijeće za elektroničke medije

,

DIP

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

Slavonska televizija

,

prijava

Predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a i kandidat koalicije HDZ/HSP/HSLS/HSS/HSU za župana Tomislav Ivić najavio je danas u Osijeku da će Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) i Vijeću za elektroničke medije podnijeti prijavu protiv Slavonske televizije (STV) jer je, kako tvrdi, odbila emitirati već plaćene promidžbene spotove HDZ-a.

Ivić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da su STV-u 29.000 kuna platili četiri promidžbena spota u kojima predstavnici pojedinih braniteljskih udruga najavljuju potporu njegovoj kandidaturi za župana. No, iz STV-a stiglo je obrazloženje da su navedeni spotovi "izrađeni tako da stvaraju dojam dvojbenog sadržaja i značenja, da oglašavanje može zavarati i uznemiriti javnost te povrijediti konkurenciju".

Ivić to drži neuvjerljivim i smiješnim razlozima. "Očito da je iz političkih krugova, zna se i kojih, STV-u došao nalog, da se spotovi ne emitiraju", kazao je, ocjenivši kako "u protivničkom taboru vlada panika od drugog izbornog kruga" u kojemu je Iviću protukandidat predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Da se radi o podršci Šišljagiću siguran sam da bi se ti spotovi danonoćno vrtili na STV-u, ustvrdio je Ivić.

Kazao je kako će HDZ stoga od DIP-a i Vijeća za elektroničke medije tražiti da se ovaj slučaj što prije provjeri te da se na STV-u omogući emitiranje spotova koji su uredno plaćeni i u kojima ne vidi ništa sporno.

Tomislav Ivić je zaključio da se, s obzirom na cjelokupnu programsku koncepciju STV-a, ovakvo ponašanje moglo i očekivati. (hina/metro-portal)

22.05.2009. 13:53:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh