« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
HEBRANG O BARIŠIĆU

HDZ podržava nadležne institucije da rade svoj posao

HDZ je otvorio vrata svim istragama, komentar je potpredsjednika HDZ-a i predsjednika saborskog Kluba te stranke Andrije Hebranga na jutrošnje uhićenje Mladena Barišića

Andrija Hebrang
Andrija Hebrang (Cropix)
Više o

HDZ

,

Andrija Hebrang

,

uhićenje

,

Mladen Barišić

"Premijerka je rekla da nema nedodirljivih i mi podržavamo nadležne institucije da rade svoj posao i očiste Hrvatsku od kriminala i korupcije, bez obzira na to o kome je riječ", izjavio je Hebrang novinarima u Hrvatskom saboru.

Kazao je da u HDZ-u još nisu razgovarali o eventualnoj smjeni Barišića s mjesta šefa Carinske uprave, kao ni o njegovu isključenju iz stranke. Mladen Barišić uhićen je jutros u Zagrebu, zbog sumnji u povezanost s aferom Fimi media.

Mediji već nekoliko mjeseci Barišića povezuju s navodnim crnim fondom u HDZ-u koji se punio novcem dobivenim od poslova tvrtke njegove prijateljice Nevenke Jurak, vlasnice tvrtke Fimi media s javnim poduzećima.

USKOK je protiv njega prije nekoliko mjeseci pokrenuo istragu, no Barišić tada nije uhićen, za razliku od Nevenke Jurak koja je u pritvoru od početka kolovoza. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 13:06:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh