« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Jadranka im draža

HDZ ne želi Sanadera

Mnoge je članove stranke prije nekoliko mjeseci potresao njegov odlazak, međutim sada su promijenili mišljenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Jadranka Kosor

,

ostavka premijera

Kako prenosi Jutarnji list, Ivu Sanadera više nitko u HDZ-u ne želi.  ˝Ivo, ne vraćaj nam se˝,  poručili su Andrija Hebrang, Ivan Šuker, Darko Milinović, Božidar Kalmeta.

Prije 143 dana su, kako je rekao Milinović, plakali. Osjećaj šoka zbog ostavke transformirao se u ljutnju, pa rezignaciju, a na koncu u olakšanje. Bolje nam je bez njega, kažu najbliži suradnici Jadranke Kosor.

U ovom trenutku ne bi bilo dobro da se Ivo Sanader vrati jer smo se upravo oporavili od njegova odlaska i stranka dobro funkcionira - izjavio je Andrija Hebrang, član Predsjedništva HDZ-a, koji je, prema posljednjoj Sanaderovoj odluci, izabran za predsjedničkog kandidata HDZ-a.

Hebrang je dao intervju Hrvatskom listu, tjedniku poznatom po desničarskim stajalištima i relativno niskoj nakladi, ali svakako bliskom političkim stajalištima radikalnijeg dijela HDZ-a. Prvi put Hebrang je Sanaderu javno zamjerio i to što nikada nije objasnio razloge svoga odlaska. ˝Sanaderu je bila dužnost reći narodu zašto je otišao˝ ustvrdio je Hebrang koji se tako pridružio nizu HDZ-ovih dužnosnika koji se odriču počasnog predsjednika stranke.

˝Mislim da nije vrijeme za povratak Ive Sanadera. To bi za našu stranku u ovom trenutku bio pogrešan potez. I za Sanadera bi to bilo loše s obzirom na lošu percepciju u javnosti njegove odluke o odlasku˝,  izjavio je ministar zdravstva Milinović i dodao: ˝Osim toga, i sam Sanader je najavio da se ide odmoriti, a za odmor mu sigurno nije dovoljno nekoliko mjeseci, potrebne su mu godine odmora.˝

˝Meni je s Jadrankom ugodnije surađivati, vjerojatno i zato što smo godinama bili kolege u Vladi˝,  rekao je Kalmeta prošloga tjedna u intervjuu Jutarnjem listu.

 

20.11.2009. 07:33:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh