« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
PODJELA FOTELJA

HDZ dobiva dva mjesta potpredsjednika Sabora

Upitan hoće li predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor biti potpredsjednica Sabora, Bačić je odgovorio da će o stranačkim dužnosnicima u parlamentu odlučivati Predsjedništvo HDZ-a

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Hrvatski sabor

,

Branko Bačić

U novom će sazivu Hrvatskog sabora oporbenom HDZ-u pripasti oba mjesta potpredsjednika, koja su i namijenjena za oporbene zastupnike, prenosi Hina dogovor dviju najvećih stranaka.

Iako su istaknuli da su zadovoljni načelnim dogovorom, svi su, kako su izjavili novinarima nakon sastanka, naglasili da će o konačnom dogovoru pregovarati tek kada od vladajućih stranaka doznaju koliko će točno biti radnih tijela u sedmom sazivu Sabora.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić potvrdio je da, po tom načelnom dogovoru, HDZ-u pripadaju oba oporbena mjesta potpredsjednika Sabora te većina predsjedničkih mjesta u odborima kojima će predsjedavati oporbeni zastupnik.

Upitan hoće li predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor biti potpredsjednica Sabora, Bačić je odgovorio da će o stranačkim dužnosnicima u parlamentu odlučivati Predsjedništvo HDZ-a, a na pitanje hoće li ta odluka biti donesena do kraja ovoga tjedna, odgovorio je: "Ne još".

Dinko Burić, koji će u novom sazivu predsjedavati Klubom HDSSB-a, također je kazao kako je postignut samo načelni dogovor oko raspodjele mjesta u saborskim tijelima, a da će konačan dogovor ići tek nakon sastanka s vladajućima.

I Dragutin Lesar, koji će biti predsjednik Kluba zastupnika Hrvatskih laburista, kazao je da se konačan dogovor može postići tek kada vladajući odluče na koji će način i hoće li uopće mijenjati saborski Poslovnik.

Naglasio je da o tome ovisi koliko će točno biti saborskih radnih tijela, odnosno odbora, izaslanstava, vijeća, budući da je pitanje, rekao je, hoće li neka opstati te hoće li se formirati nova.

15.12.2011. 15:46:39
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Noćna dostava
    15.12.2011. 17:15
    Vrijeme za uhljebljene je stiglo, samo se treba pravilno moć podijeliti da sve bude u skladu sa interesima.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh