« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ:

HDSSB ne stoji iza prosvjeda, ali podupire seljake

Prvi čovjek HDSSB-a kaže kako nagađanja da njegova stranka stoji iza prosvjeda dolaze iz HDZ-a i HSS-a koji tako prebacuju odgovornost

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

poljoprivreda

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

Krešimir Bubalo

,

poticaji

,

seljaci prosvjed

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić odbacio je danas medijska nagađanja da njegova stranka stoji iza seljačkih prosvjeda, ali, istaknuo je, daje punu moralnu, političku i materijalnu potporu zahtjevima seljaka. ''Obilazili smo i obilazit ćemo prosvjednike, jer im dajemo potporu u svim nastojanjima da se ispune njihovi zahtjevi'', rekao je Šišljagić.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je kazao kako takve prozivke dolaze iz HDZ-a, odnosno od ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, te HSS-a i njegova predsjednika Josipa Friščića, koji, smatra on, na taj način pokušavaju prebaciti odgovornost Vlade za sve promašaje u poljoprivredi.

Ustvrdivši kako u pitanju nije samo borba za prava poljoprivrednika, već i za uništeno gospodarstvo, Šišljagić je pozvao "radnike, sindikate i umirovljenike da, prema svojim mogućnostima, daju potporu seljacima kako bi se njihovi zahtjevi u Vladi pozitivno riješili".

Ako Vlada na današnjoj sjednici ne riješi pozitivno ove zahtjeve, onda je bolje da u cijelosti odstupi, jer će biti očito da je nesposobna i da ne zna što napraviti kako bi uredila stanje u poljoprivredi, kazao je Šišljagić te pozvao Vladu da ispoštuje sve ono što je obećala i zajamčila seljacima.

Potpredsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo kazao je da je stranka, sukladno mogućnostima, seljacima spremna pomoći i financiranjem troškova goriva, a na novinarski upit odnosi li se to na eventualni odlazak seljaka na prosvjed u Zagreb, odgovorio je "vjerojatno". (hina/metro-portal)

04.03.2010. 13:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh