« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
13. TRAVNJA

HČSP organizira konferenciju na Trgu bana Jelačića

Nakon što su im svi otkazali gostoprimstvo, HČSP tvrdi da će konferenciju nacionalista održati na Trgu bana Jelačića

Grad Zagreb i MUP dozvolili okupljanje na Trgu?!
Grad Zagreb i MUP dozvolili okupljanje na Trgu?! (Arhiva)
Više o

neonacisti

,

HČSP

,

Međunarodna konferencija nacionalista

,

nacionalisti

Paljba po HČSP-u ne prestaje nakon najave održavanja Međunarodne konferencije nacionalista u Zagrebu i "marša za generale" koji se trebao održati u subotu. Pošto je, prema HČSP-u, Matica Hrvatska otkazala najam dvorane, istu stvar napravio je i hotel Palace, pa su se organizatori domislili jadu i najavljuju konferenciju na otvorenom, na Trgu bana Jelačića.

Naravno, potrudili su se i obavijestiti svekoliku javnost sljedećim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Nakon neviđene hajke koju je izazvala naša međunarodna konferencija i otkazivanja dvorane od strane Matice, mukama oko organizacije Konferencije nema kraja. Nakon što smo hotelu Palace uredno platili dvoranu za 13. 4., najam dvorane nam je također žurno otkazan. Prema tvrdnjama odgovorne osobe iz hotela, kod njih su došla dva operativca policije u civilu i nakon toga razgovora, dosta uspaničeni šef odjela nam se duboko ispričao i zamolio nas da prihvatimo povrat novca za dvoranu. Kao da smo imali ikakav drugi izbor.

Predsjednik Josipović se također grubo umiješao i onemogućio legalno djelovanje Hrvatske čiste stranke prava, i naše goste iz Europske unije proglasio nepoželjnima i zagovornicima mržnje i netolerancije. Divimo se toleranciji druga predsjednika, koji bi trebao biti predsjednik svih građana a ne samo svoje komunističko-partizanske kaste u Hrvatskoj. Zanima nas kako će objasniti Europskoj komisiji i Europskom parlamentu grubo vrijeđanje građana Europske unije i parlamentarnih zastupnika koji su naši gosti na Konferenciji. Predsjednika Josipovića ćemo prijaviti tim EU institucijama i detaljno ih izvijestiti o djelatnosti druga predsjednika.

Pozivamo druga predsjednika Josipovića, da iskoristi svoje ustavne ovlasti i da pokrene zabranu Hrvatske čiste stranke prava, ako je ona nacistička i fašistička stranka. Nacizam i fašizam je ovo što se radi legalnoj i uredno registriranoj Hrvatskoj čistoj stranci prava, kojoj se onemogućava normalan politički rad i to iz najviših vrhova vlasti.

Mi ne odustajemo od Konferencije, ali odustajemo od traženja dvorane, jer će nam se opet dogoditi isto, ako bismo ju i našli. Konferencija će na sramotu Ive Josipovića i policije biti održana na Trgu bana Josipa Jelačića, kod spomenika, 13. travnja u 18,00 sati. A našim prijateljima i gostima iz Europske unije ćemo se ispričati i zamoliti ih za razumijevanje, pa neka prenesu svojim zemljama u kakvoj političkoj i komunističkoj žabokrečini živimo."

Naravno, ovo bi trebalo značiti da je MUP odobrio okupljanje, kao i Grad Zagreb ... Baš nas zanima njihova reakcija na ovu najavu ...

10.04.2012. 19:12:39
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    11.04.2012. 02:20
    LOL
    Ovo postaje sve bolje i bolje. Hoće li netko pratiti koliko će vremena gostima iz Mađarske biti potrebno da shvate čija se sablja nadvija nad konferencijom? :D
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh