« Znanost
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
UPOZORENJE POZNATOG FIZIČARA

Hawking: Ako čovječanstvo želi preživjeti moramo početi kolonizirati svemir

Stephen Hawking upozorio je da moramo odmah početi s kolonizacijom svemira jer nam u sljedećih sto godina prijete katastrofe s kojima se nećemo moći nositi

Fotografija vijesti
Više o

svemir

,

katastrofa

,

Stephen Hawking

,

čovječanstvo

,

kolonizacija svemira

Stephen Hawking, renomirani britanski teoretski fizičar, upozorio je da ako ljudska rasa želi preživjeti moramo odmah početi s kolonizacijom svemira jer nam u sljedećih sto godina prijete katastrofe s kojima se nećemo moći nositi.

"Ulazimo u vrlo opasan period naše povijesti u kojoj populacija i korištenje prirodnih resursa eksponencijalno raste, a uz to mijenjamo okoliš bilo na dobar ili loš način" rekao je Stephen Hawking u intervjuu za The Canadian Press.

Hawking naglašava da još uvijek u genima nosimo svu onu sebičnost i agresivnost koja nam je pomogla da preživimo u dalekoj prošlosti, a ona trenutno negativno djeluje na ljudsku okolinu.

"Bit će vrlo teško izbjeći katastrofe koje nam slijede u sljedećih sto, tisuću ili milijun godina, a jedino dugoročno rješenje koje garantira nastavak naše rase je kolonizacija svemira", rekao je poznati astrofizičar.

Hawking je također poznati zagovarač ljudskih misija u svemir jer smatra da se na taj način ubrzava razvoj tehnologije koja će čovječanstvu u budućnosti omogućiti kolonizaciju planeta Sunčevog sustava, ali i drugih zvijezda u beskonačnom svemiru.  

20.11.2011. 19:15:40
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ****
    21.11.2011. 11:01
    Ajde Hawking ne seri.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh