« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DOGOVOR

Havarija kod Lokruma koštat će odgovorne 625.000 eura

Havarija iz 2004. dovela je do oštećenja na električnim i vodovodnim instalacijama

Lokrum
Lokrum (Wikipedia)
Više o

havarija

,

Dubrovnik

,

Lokrum

,

rezanje

,

Rifca Stanescu

Pomorske kompanije MSC i Club Med isplatit će Rezervatu Lokrum i dubrovačkom vodovodu 625 tisuća eura za štetu učinjenu 2004. na sidrištu ispred otoka Lokruma, dogovoreno je to na sastanku gradonačelnika Andre Vlahušića i predstavnika pomorskih kompanija.

Brodovi tih kompanija su 2004. sudjelovali u pomorskoj havariji koja je rezultirala oštećenjem na električnim i vodovodnim instalacijama otoka Lokruma.

Putnički brodovi "Armonija" i "Club Med 2" bili su usidreni u blizini Lokruma, a usred jakog nevremena te okretanja prvog i zapetljavanja u sidru drugog broda pokidali su podmorski cjevovod, električne i telefonske kablove.

Havarija je prekinula dotok vode do Lokruma, pa su zbog straha od požara privremeno bile zabranjene posjete.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je predstavnicima pomorskih kompanija da grad želi i dalje biti dobar dugoročni partner njima i svim drugim brodovima i putnicima koji posjećuju Dubrovnik jer je, kako je rekao, kruzing turizam u ovom trenutku jedan od najvažnijih segmenata dubrovačkog gospodarstva.

U tom smislu izuzetno je važno da je dogovor postignut kako ovaj spor ne bi narušavao uzajamno dobre odnose, zaključio je Vlahušić.(hina/metro-portal)

16.06.2010. 13:09:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh