« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
GLAZBA

Hari Gusek izvodi program posvećen Chopinu

Hrvatski pijanist i pedagog Hari Gusek izvest će na koncertu 4. travnja u KD Vatroslava Lisinskog program u potpunosti posvećen Chopinu.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Frederic Chopin

,

Hari Gusek

HARI GUSEK klavir je započeo učiti u rodnom Zadru, a srednju glazbenu školu završio je u Zagrebu. Muzičku akademiju u Zagrebu upisuje u razredu Darka Lukića, a diplomu stječe u razredu Ive Mačeka, pod čijim je vodstvom završio i poslijediplomski studij. Dvije godine usavršavao se na prestižnom Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski u Moskvi, u razredu glasovitog pijanista i pedagoga Rudolfa Kehrera.

Održao je brojne nastupe u zemlji i inozemstvu kao solist, u komornim sastavima i s orkestrom. Među njima se ističu solistički recital u Beču (Schubert Saal) te koncerti u okviru festivala Večeri na Griču, Glazbene večeri u sv. Donatu, Rapske glazbene Večeri, Hvarsko ljeto, Korčulansko ljeto, Brački glazbeni festival, Ohridsko ljeto, pijanistički ciklus Pleyel Svetislava Stančića i dr.

Snimio je niz glasovirskih djela za Hrvatski radio i televiziju te LP za diskografsku kuću Helidon iz Slovenije s djelima Chopina, Skrjabina i Ravela.
Godine 2012. izdao je kompilacijski CD s djelima Bacha, Scarlatija, Schuberta, Chopina i Skrjabina zabilježenih na koncertima u Hrvatskom glazbenom zavodu 2002. i 2006. godine.

04.04.2023. u 20:00h
KD V. Lisinskog , Mala dvorana

Program:
Frederic Chopin:
Nocturno u e molu, op.72. br. 1, op. posth.
Nocturno u cis-molu, op. posth.
Nocturno u cis-molu op. 27 br.1
Nocturno u c-molu op. 48 br. 1
Barcarolle op. 60
* * *
Etude No. 1 u f-molu (Trois Nouvelles Etudes)
Etude No. 2 u As-duru (Trois Nouvelles Etudes)
Etude u f-molu, op. 10 br.9
Etude u As-duru, op. 25 br .1
Etude u cis-molu, op. 25 br. 7
Etude u c-molu, op. 10 br. 12
Fantaisie-Impromptu op. 66, op. posth.
Polonaise u As-duru, op. 53

01.04.2023. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh