« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
OBMANA DJECE

Happy Meal zakonski zabranjen u kalifornijskom okrugu

Igračke su magnet za djecu, a novi zakon zabranjuje prodaju nezdrave hrane uz igračke

(Wikipedia)
Više o

mcdonald's

,

fast food

,

pretilost djeca

,

posjet vukovaru

,

dojmovi

U kalifornijskom okrugu Santa Clara zabranjeno je prodavanje hrane s igračkama pa tako mali ljubitelji McDonald'sa više neće moći kupovati popularan "Happy Meal".

"Zakon će onemogućiti restorane da prodaju visoko-kaloričnu hranu našoj djeci na način da ih mame igračkama" rekao je nadzornik Ken Yeager koji smatra da je zakon povijesni događaj koji će slijediti i drugi dijelovi SAD-a.

Vlasnici restorana i franšiza lanaca fast-fooda izuzetno su nezadovoljni zakonom. Tvrde da si zakonodavac ne smije dopustiti da umjesto roditelja prosuđuje o hrani.

"Zar bi zakon trebao roditeljima govoriti što bi njihova djeca trebala jesti?", pita se Stacey Henley vlasnica McDonald'sove franšize, koja je napomenula da se McDonald's trudi djeci ponuditi i zdrave alternative poput sokova i salata.

Istraživanje je pokazalo da 87% stanovnika Santa Clare podržava novi zakon te da je svako četvrto dijete u okrugu pretilo.

"Igračke su magnet za djecu. Kći mi je znala reći da je gladna, a sljedeće pitanje je uvijek glasilo: Kako izgleda igračka?", izjavila je sretna majka nakon izglasavanja zakona.


29.04.2010. 09:44:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh